SCHOKKEND NIEUWS

Schokkend Nieuws 109 is uit!

Schokkend Nieuws #109 staat weer vol artikelen, recensies en columns waar de filmliefde vanaf spat. Binnenkort op de mat en in de winkels in Nederland en Vlaanderen.

We hadden voor de cover ook voor een pratende wasbeer met een raketwerper kunnen kiezen, maar het moet natuurlijk niet té gek worden. In de vrolijke ruimtekolder die James Gunn (SLITHER, SUPER) vanaf 13 augustus de Nederlandse en Vlaamse zalen insmijt, kan bijna alles: van Hooked on a Feeling en Cherry Bomb op een mixtape tot een ruimtecapsule met een plakplaatje van tv-alien Alf. Hedwig van Driel geeft de film in haar recensie vier skulls.

En aan wat er met die skulls gebeurt in THE GREEN INFERNO (vanaf 11 september in de Nederlandse bioscoop) willen we liever niet denken. Eli Roth (HOSTEL) laat een paar idealistische jongeren de ouderwetse kannibalenfilm herontdekken. Lekker dan… Tijd dus, voor een terugblik op dit al in de jaren tachtig niet erg respectabele subgenre van de Italiaanse exploitatiefilm.

Wie helemaal maling heeft aan respectabiliteit, is natuurlijk Rob Zombie. “Mijn moeder vindt het allemaal leuk”, kopt het stuk waarin Zombie laat weten zich van kritiek op zijn films helemaal niets aan te trekken. Eigenwijs, net als David Cronenberg. De grote tentoonstelling in EYE over de Canadese regisseur is nog steeds te bezoeken en binnenkort verschijnen zijn nieuwe film MAPS TO THE STARS en roman Consumed, maar hij had ook tijd voor een uitgebreid, vier pagina’s tellend interview met Schokkend Nieuws.

De special in deze editie is gewijd aan kermissen en pretparken. George Vermij sprak met regisseur Randy Moore die zijn pretpark-horror-fantasy ESCAPE FROM TOMORROW stiekem in Disney World opnam. Pas aan het eind van de opnames begon de beveiliging iets te vermoeden. Geruststellend… George vult de rest van de special met een lange joy ride langs FREAKS, THE LOST BOYS, ROLLERCOASTER, WESTWORLD, JURASSIC PARK en talloze andere horrorfilms en -scènes met ‘fatale attracties’.

Verder: de verrassing in SLEEPAWAY CAMP, liefdewerk oud papier, de duistere steegjes van Hollywood, Les Baxter en een funky Video Basta! vol verrukkelijke blaxploitation.  Afro’s in actie!

O, en alleen onze abonnees krijgen een cadeautje meegestuurd: de dvd van de Nederlandse robot-splatterkomedie ROBOTGHOST! Nog geen abonnee? Dat word je hier! Voor 20 euro ontvang je Schokkend Nieuwe zes keer per jaar!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!