Jurassic World Dvd
Jurassic World Dvd
Beeldbuis
10 oktober 2015

Thuisbios, week 41

Jurassic World Dvd KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week veel duur CGI-spektakel en een close encounter of the third kind die in een nachtmerrie ontaardt.

In JURASSIC WORLD heeft men niets geleerd van het fiasco in JURASSIC PARK (1993) en op Isla Nublar een nieuw dinopretpark gebouwd met meer en vooral grotere dinosauriërs waaronder de nieuwe hoofdattractie, het genetische knip- en plakwerk de Indominus Rex. Als broertjes Zack en Gray op het eiland arriveren om wat tijd door te brengen met hun tante Claire (Bryce Dallas Howard), de directrice van het park, duurt het niet lang voordat (wederom) de pleuris uitbreekt. Gelukkig worden Claire en haar neefjes bijgestaan door dinotrainer Owen (Chris Pratt), waardoor hun overlevingskansen aanzienlijk groter zijn dan die van de overige bezoekers. “Het meest ongemakkelijk aan JURASSIC WORLD is de bijna prehistorische manier waarop de mannelijke en vrouwelijke hoofdrol geschreven zijn”, aldus recensent Barend de Voogd. “Het is zó plat dat het afdoet aan je identificatie met de centrale personages.” Maar er zitten ook veel geslaagde en erg spannende scènes in JURIASSIC WORLD. “En, eerlijk is eerlijk, Chris Pratt en [regisseur Colin] Trevorrow maken er het beste van.” Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 7 oktober (Universal).

Meer CGI-spektakel in PROJECT T a.ka. TOMORROWLAND waarin tiener Casey (Britt Robertson) en voormalig kindgenie Frank (George Clooney) door het lot verbonden zijn en samen een klusje moeten klaren in de futuristische stad Tomorrowland. De film was in de bioscoop helaas niet het succes waarop Disney had gehoopt. De bezoekers lieten het massaal afweten en de meningen van de critici liepen behoorlijk uiteen. SN-recensent Jasper ten Hoor was in ieder geval erg te spreken over PROJECT T en beoordeelde de film met drieënhalve skull. “Qua avontuur en special effects zit het sowieso wel snor, maar het is de humor en dat cynische toontje in de dialogen die PROJECT T veel goed doen.” Zijn volledige recensie kun je hier lezen. Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 7 oktober (Disney)

Het gezellige uitje van April (Britanny Allen) en haar vrienden naar een afgelegen boshut verandert in de sciencefictionhorror EXTRATERRESTRIAL in een nachtmerrie als er ’s nachts in de buurt een UFO neerstort en de buitenaardse bestuurder die de crash overleefde allesbehalve een snoezige E.T. blijkt te zijn. Regisseur Colin Minihan maakte eerder samen met regisseur/schrijver Stuart Ortiz, onder het pseudoniem The Vicious Brothers, de fake found footage-horrorfilm GRAVE ENCOUNTERS (2011). De recensie van Carlijn Kruidhof kun je binnenkort lezen op onze website. Te huur op dvd en VOD vanaf 5 oktober en te koop vanaf 29 oktober (Excesso).

10 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!