jurassic city
jurassic city
Beeldbuis
31 mei 2015

Thuisbios, week 22

jurassic city KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week Oscarwinnend drama, een Maltese ridderfilm, demente horror, lachwekkende CGI en snoeiharde actie.

In BIRDMAN probeert een aan lager wal geraakte acteur (Michael Keaton) zijn theater-comeback te maken met een toneelstuk gebaseerd op een verhaal van Raymond Carver. Lastige medespelers, familieproblemen, een bevooroordeelde toneelcritica en zijn eigen op hol geslagen fantasie (of is het echt?) dreigen roet in het eten te gooien. BIRDMAN viel in de smaak bij de leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en kreeg maar liefst negen Oscar nominaties, waarvan er uiteindelijk vier – beste film, beste regie, beste originele scenario en beste cinematografie – verzilverd werden. Schokkend Nieuws recensent Lieuwe van Albada was iets kritischer. “De film is soms rommelig, net iets té vol van zichzelf, en de vele grapjes en knipogen missen soms doel, maar het is ook spannende, interessante, grappige en technisch indrukwekkende cinema.” De volledige recensie lees je hier. Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 26 mei (Fox).

AVENGING THE THRONE a.k.a. ADOMIDERA lijkt op het eerste oog de zoveelste door SyFy Channel geproduceerde LORD OF THE RINGS of Game of Thrones kloon, maar schijn bedriegt. Deze Maltese productie is een serieuze poging van debuteerd regisseur Raymond Mizzi om, weliswaar met een microbudget, een originele Middeleeuwse fantasie/actiefilm af te leveren. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Te huur op dvd vanaf 28 mei en te koop op dvd en blu-ray vanaf 11 juni (Excesso).

Ook veelbelovend is de premisse van THE TAKING OF DEBORAH LOGAN. Tijdens het filmen van een documentaire over de ziekte van Alzheimer blijkt dat de patiënte die de makers volgen niet dementerende is maar bezeten. Helaas schort er, volgens recensent Barend de Voogd, nogal wat aan de uitvoering. “Aanvankelijk lijkt regisseur Adam Robitel een frisse variant gevonden te hebben op de sleetse fake found footage-formule. […] Helaas verzandt THE TAKING OF DEBORAH LOGAN al snel in de bekende clichés. [….] Zeker in de tweede helft verandert THE TAKING OF DEBORAH LOGAN tot een amorfe aaneenschakeling van krijsende mensen, zeezieke camera’s en beeldruis. ” Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 26 mei (Dutch FilmWorks).

Voor liefhebbers van mockbusters en lachwekkende CGI is er JURASSIC CITY, a.k.a. JURASSIC BLOCK of JURASSIC LOCKDOWN, waarin ontsnapte raptors huishouden in de straten van L.A. en een streng bewaakte gevangenis. Met veteranen Ray Wise (Twin Peaks, X-MEN: FIRST CLASS) en Vernon Wells (THE ROAD WARRIOR) in onbeduidende bijrollen. Wells heeft overigens de smaak te pakken; hij deed eerder mee in JURASSIC ATTACK (2013) en is dit jaar te zien in COWBOYS VS DINOSAURS. Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 mei (Splendid).

Salma Hayek staat haar mannetje in EVERLY, een ultra-gewelddadige actiethriller die zich bijna volledig in één appartement afspeelt. Regisseur Joe Lynch maakte eerder o.a. WRONG TURN 2: DEAD END. EVERLY was dit jaar te zien op het Imagine Film Festival en eindige op de 25ste plaats in de Silver Scream Award competitie. De recensie van Eric van der Woude lees je binnenkort op onze website. Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 mei (Splendid).

31 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!