batman
batman
TGIF
17 mei 2013

Thank God It’s Friday 17 mei

batmanAlweer een lang weekend! Wel voorlopig het laatste, dus geniet ervan met behulp van onze wekelijkse verzameling linkjes.

SUPERMUZIKANTEN | Links: Ian Curtis als Batman. Hier: nog veel meer uit dezelfde serie, inclusief Billy Idol als Aquaman en Morrissey als Superman. De maker, Butcher Billy, maakte eerder al deze hele toffe serie waarin hij comic-plaatjes in stills van superheldenfilms photoshopte.

TELEVISIE | Het is de tijd van het jaar waarin veel series hun seizoenen eindigen (in de VS) en we kunnen vooruitkijken naar de series die in de herfst op de buis (wederom, in de VS) te zien zullen zijn. Degene die me tot nu toe het slechtst lijkt – hopelijk op een so bad it’s good manier – is Sleepy Hollow, waarin Ichabod Crane in de moderne tijd wakker wordt. Ja, echt. Ook niet bepaald veelbelovend is Dracula. Al hebben ze voor de hoofdrol wel een goede keuze hebben gemaakt: Jonathan Rhys Meyers, die vreemd genoeg wel met een Amerikaans accent spreekt (of probeert te spreken). Clichématig maar wellicht vermakelijk is verder nog de buddy-copserie Almost Human, waarin Karl Urban met een android moet samenwerken. De trailer van Helix zegt vrij weinig, maar aangezien het komt van de maker van Battlestar Galactica ga ik het denk ik wel een kans geven. En dan zijn er wel vier genre-series van The C.W., bekend van o.a. The Vampire Diaries, Supernatural en Arrow. En ze overwegen ook nog een Wonder Woman serie! Io9 vraagt zich af hoe het komt dat de zender zo dol is op monsters en sci-fi, en zet plotbeschrijvingen van de nieuwkomers op een rijtje. Aangezien voor één van de series de frase “epic Romeo and Juliet romance” wordt gebruikt, zou ik geen al te hooggespannen verwachtingen hebben. En jullie hebben hem hoogstwaarschijnlijk al gezien, maar voor de volledigheid: de trailer voor Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

ZOMBIES | In nummer #102 hebben we een stuk over WORLD WAR Z. Wie meer informatie wil over de getroubleerde productie van de zombiefilm van Brad Pitt kan terecht bij Vanity Fair.

JJ ABRAMS | Moviebob heeft wel vaker zinnige dingen te zeggen over popcultuur. Maar ik heb zelden zo heftig zitten meeknikken als bij dit filmpje over JJ Abrams en hoe vermoeiend zijn obsessie met z’n Mystery Box aan het worden is. De man zelf gaf tegenover Howard Stern toe dat hij niet eens alle afleveringen van zijn eigen series kijkt! Het publiek bij Jimmy Kimmel had verder nog wat suggesties voor de nieuwe STAR WARS-film. Ik moet zeggen, voor een seksscène tussen Leia en Chewbacca zou ik uit nieuwsgierigheid wel naar de bios komen.

BLOEDERIG | Jammer, de link naar waar je deze toffe tas kan kopen doet het niet meer.

mt_ignore:cat-loki

POES | Meer Avengers-katten (plus als bonus Batman- en Bane-katten, én – natuurlijk – Catniss) vind je hier.

WHEDON | De regisseur van THE AVENGERS zit trouwens eindelijk op twitter.

ELYSIUM | Zin om met Jodie Foster in de wolken te wonen?

REFN | Van dit interview in de New York Times krijg ik echt zin om eens met Nicolas Winding Refn te praten. De ene na de andere prachtig belachelijke quote komt uit z’n mond. Kristin Scott Thomas in z’n nieuwe film ONLY GOD FORGIVES? “A mix of Lady Macbeth and Donatella Versace“. Vraag over de seks en het geweld in z’n films? “I am a pornographer of the cinema“. Meer, inclusief details over zijn vete met Lars von Trier, hier.

PFFF | Wat is de meest overgewaardeerde science-fiction- of fantasy-film? Io9 wil het van je weten.

GAME OF THRONES | Alleen voor mensen die de boeken hebben gelezen óf niet bang zijn voor spoilers: zes liedjes die toekomstige afleveringen van de serie mooi kunnen afsluiten.

TAKEI | De leukste Star Trek-memes volgens Sulu.

TATTOOS | Heel nerdy – en misschien niet bepaald aan te raden.

BRITSE NERDS | Ten slotte: bij een conferentie in Norwich gingen fans van Doctor Who en van Star Wars met elkaar op de vuist. Volgens de politie gaat de vete al ver terug. Kunnen we dáár nou geen “epic Romeo and Juliet romance” over maken?

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!