darlavade
darlavade
TGIF
11 april 2013

Thank God It’s Friday 11 april

darlavadeHet is een spannende week bij Schokkend Nieuws: het Imagine Film Festival is weer losgebarsten.  Hopelijk weten deze links de tijd tot de volgende voorstelling goed te vullen!

FASTER EMPIRE!  | Eerst maar uitleg over de foto hier links. Dit is Darla Vade. Darla is gecreeërd door nerd-extraordinaire Patton Oswalt en poppenmaker Sillof en is deel van de reeks  Faster Empire! Strike! Strike! Je raadt het: een mash-up van de STAR WARS-saga en FASTER PUSSYCAT! KILL! KILL! van Russ Meyer. Waarom? Oswalt legt uit.

OVER SMAAK … | Deze column gaat over de vraag wat je moet doen als je ontdekt dat iemand die je leuk vindt een verschikkelijke muzieksmaak heeft, maar het is makkelijk te generaliseren naar filmsmaak. Ik ben het met de conclusie eens: smaak is belangrijk in hoe je je definiëert, maar niet essentieel voor een goede relatie. Ik kan het weten: ik heb een bijzonder gelukkige relatie met iemand die het oeuvre van Arnold Schwarzenegger als het toppunt van de filmkunst beschouwt…

BATTLESTAR GALACTICA | À la Friends.

TRANCE | De nieuwe film van Danny Boyle was maandag de openingsfilm van het Imagine Film Festival. Ik ben positiever dan deze recensie – ik vond vooral de jazzy sfeer wel lekker – maar er worden goede punten in gemaakt en een lekker giftige recensie is natuurlijk altijd leuk.

GAME OF THRONES | Dat ik groot fan ben van de boeken van George R. R. Martin en de serie moge duidelijk zijn, maar deze fan maakt het wel erg bont! Dat gezegd hebbende, moet ik bekennen dat ik het volgende filmpje de afgelopen week wel zo’n tien keer bekeken/beluisterd heb:

En natuurlijk is er ook al een lightsaber-versie van het zwaardgevecht in de vorige aflevering. Want waarom ook niet.

mt_ignore: anigif enhanced-buzz-24499-1365554858-3FIREFLY | Alsof de ‘Browncoats’ nog niet voldoende een hekel aan Fox hadden is nu de verkoop van zelfgemaakte mutsen zoals die van Jayne Cobb verboden. De woede was zó groot dat ThinkGeek beloofde alle winst op de officiële mutsen aan een goed doel te doneren.  

ALTERNATIEVE UNIVERSA | Een inzending van SN-lezer Nick Kasteel naar aanleiding van vorige TGIF: nóg meer filmposters uit een alternatief universum. Er zitten vreemde keuzes tussen (Leonard Nimoy als John McClane?) maar Sean Connery is wél een geïnspireerd alternatief voor Bruce Willis in THE FIFTH ELEMEN. En Klaus Kinski als ´The Nihihist´ uit THE BIG LEBOWSKI? Briljant.

LOPENDE DODEN | Frits Groots-Roessink stuurde me een leuke samenzweringstheorie over Andrea in The Walking Dead, maar helaas ook één met een ontzettende spoiler over de finale van het derde seizoen  – klikken op eigen risico, dus. Ook Carlo Peters houdt van de serie en bezorgde me dit filmpje dat de gruwelijke effecten uit de serie centraal stelt. Pas trouwens wel op: écht geloven in zombies kan gevaarlijk zijn. En mocht je nou denken: “waar gáát dit over, dan heeft Devin Faraci van Badass Digest de geschiedenis van het zombiegenre netjes op een rij gezet:

FRIEDKIN | De regisseur van THE EXORCIST heeft een autobiografie geschreven (The Friedkin Connection) en werd naar aanleiding daarvan door de L.A. Weekly geïnterviewd. Een willekeurige greep: “Fuck them where they breathe.”

LAMANTIJNEN | Gewoon. Omdat het kan.

mt_ignore: 0uKvrSO-thumb-550x1290-66477

 

Mocht je je eigen naam ook graag in de Thank God It’s Friday terugzien: mail je suggesties of schrijf ze hieronder in het reactieveld!

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!