kiss me_monster
kiss me_monster
TGIF
15 februari 2013

Thank God It’s Friday 15 februari

kiss me_monster Nog een paar uurtjes en dan kan je weer gewoon naar huis, lekker je voeten op tafel en… leuke linkjes klikken! Of je doet het nu al, want ach, die laatste paar uurtjes op vrijdag, die zijn zelden echt productief… 

ALAMO DRAFTHOUSE | Om mee te beginnen: bioscoopketen The Alamo Drafthouse heeft sinds kort een tumblr, met leuke curiositeiten zoals de poster links: Birth. Movies. Death. 

ZOMBIES | Nerds hackten in Montana een televisiezender. Het gevolg? “Dead bodies are rising from their graves“.

BROMANCE | Niets beter dan een reisje door de ruimte om vriendschappen te smeden.

EERLIJK | Kennen jullie Honest Trailers al? Recentelijk namen ze THE NOTEBOOK en SKYFALL in de maling, maar wij blijven die over PROMETHEUS het meest raak vinden:

ALIENS | Over het ALIEN-universum gesproken: deze mozaïek van Sigourney Weaver, samengesteld uit screenshots uit ALIENS, is prachtig – en mooi zoombaar

mt_ignore:batgirl INCREDIBLE | DC- en Marvel-superhelden, maar dan in de stijl van Pixar’s THE INCREDIBLES. 

VALENTIJN | Gisteren geen leuke dag gehad door alle hartjes overal? Troost je, deze films laten zien dat het soms beter (en zeker veiliger) is om single te blijven. Oh, en voor wie een dagje te laat is met het sturen van een kaartje: hier is iets te vinden voor geeks van alle soorten.

THOR | Sterrenkundige Neil DeGrasse Tyson berekende de massa van Thor’s hamer… in olifanten. Als de natuurkundige van de Schokkend Nieuws-redactie kon ik het natuurlijk niet laten om het even na te rekenen: een olifant weegt ongeveer 6 ton, en de dichtheid van een neutronenster is ongeveer 6 * 10^ 17 kg/m^3 (een 6 met 17 nullen). We kunnen de dichtheid dus uitdrukken als ongeveer 10^14 olifanten per kubieke meter. Mjolnir ziet er uit alsof hij ongeveer 20 bij 15 bij 10cm meet, dus 0.003 m^3. Vermenigvuldig dit, en je krijgt inderdaad ongeveer 300 miljard olifanten! Geen wonder dat niemand dat ding kan tillen. Ter vergelijking: de aarde weegt ongeveer 10^21 olifanten, of 3 miljard Mjolnirs.

TWIST | Oef, dat was wel even heel erg nerdy. Excuses – heb ik soms. Om bij te komen een kort sci-fi-filmpje met een leuke twist:

THE INCREDIBLE SHRINKING MAN | Over sci-fi gesproken! Eerste reactie bij dit bericht: moet dat nou? Tweede reactie: Richard Matheson leeft nog?

mt_ignore:BatmanGraph-580x432 BATMAN | De grafiek die de populariteit weergeeft van de naam “Bruce” door de jaren heen, heeft wel erg bekende oortjes (via).

TARANTINO: Alle doden die vielen in de films van QT in een mooie infographic.

STAR WARS | Boba Fett? Er zijn wel meer STAR WARS-slechteriken (uit de film en uit de extended universe) die een film verdienen!

GAME OF THRONES | Nou niet bepaald de meest kindvriendelijke serie die we kennen, maar ook volwassenen willen af en toe een knuffel. De (weinigzeggende) trailer van het derde seizoen hebben jullie waarschijnlijk al gezien, maar voor de zekerheid toch maar een linkje.

THE WALKING DEAD | Met dit bordspel kun je thuis testen of je de komst van de zombies zou overleven. En zo heb je de thema-muziek waarschijnlijk nog nooit gehoord:

SIDE EFFECTS | Ik ga zo naar de nieuwe film van Soderbergh, maar even voor de duidelijkheid: ik ben noch een moordenaar, noch aan de happy pills!

mt_ignore:SoderberghFinal-1000

Prettig weekend, en mocht er volgende week geen TGIF zijn, dan is dat waarschijnlijk omdat het grote SN/Zone-feest op donderdag wel errug leuk was!

  

15 februari 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!