lordofdarkness
lordofdarkness
TGIF
6 februari 2015

Thank God It’s Friday 6 februari

lordofdarkness TGIF | Terug op de vrijdag: Thank God It’s Friday! Met weer een flinke lading linkjes, waaronder alvast wat vroege Valentijntips en kick-ass women.

FILM | Voordat er asses gekicked worden, trappen we af met wat filmnieuws. Zo zijn de eerste beelden verschenen van de POLTERGEIST-remake en daarmee is het lekker vergelijken met de originele POLTERGEIST. Ook leuk om straks te vergelijken: SNOWPIERCER en de erotische versie die daarvan in de maak is! Straks heb ik nog een blokje STAR WARS voor je, eerst nog iets over STAR TREK. Zo schrijft Simon Pegg mee aan het script en gaat het gerucht dat ze Bryan Cranston als de bad guy willen hebben. Joss Whedon is na AVENGERS: AGE OF ULTRON wel een beetje klaar met het hele Marvel-universum en heeft weer zin om iets helemaal zelf te verzinnen. Je zou bijna vergeten dat George R.R. Martin naast de A Song of Fire and Ice-serie waar Game of Thrones op gebaseerd is, nog meer heeft geschreven. Zoals In the Lost Lands waarvan momenteel de verfilming in een pre-productiefase zit. Mila Jovovich gaat waarschijnlijk de hoofdrol vertolken, als ze het tenminste niet te druk heeft met RESIDENT EVIL: TOO MANY SEQUELS. De horror-anthologieën zijn populair. Na THE ABC’S OF DEATH en V/H/S is er nog een reeks in de maak: HOLIDAYS. Ook daarin korte horrorfilms van verschillende regisseurs, maar dan rond het thema feestdagen, want niets is zo gruwelijk als de feestdagen. Wat meteen weer een mooi bruggetje vormt naar….

VALENTIJN | Het duurt gelukkig nog ruim een week, maar toch heb ik alvast wat leuke Valentijn-tips voor je! Stuur bijvoorbeeld een van deze mooie Valentijnskaarten naar je liefje. Wie kan er nou de Lord of Darkness (bovenaan deze pagina) of Hodor weerstaan? Mocht je rond Valentijnsdag toevallig in Austin (Texas) zijn met je geliefde, ga dan langs bij de Alamo Draft House. Die serveren daar het romantische meesterwerkje CANNIBAL HOLOCAUST, compleet met passend diner. 

JAMES CAMERON | Ik kwam James Cameron twee keer tegen tijdens het speuren naar linkjes voor deze Thank God It’s Friday. Zo heeft James best wel veel films gemaakt, maar er zijn er ook zat die hij niet heeft gemaakt. De twee TERMINATOR-films die Cameron heeft gemaakt waren natuurlijk de beste. Laten we de nieuwe versies even vergeten en een nostalgische terugblik doen.

VIDEOOTJE KIJKEN | Tijd voor wat videootjes. Tony Zhou maakt voor zijn Youtube-kanaal Every Frame a Painting video-essays over vorm en compositie in film. Zijn meest recente essay gaat over de verdeling van beeld in DRIVE, maar ik kan eigenlijk al zijn video’s wel aanraden. Een andere favoriete site is The Art of Title waarop de openingstitels van bekende films en series zoals Marco Polo worden ontleed. Is dat allemaal te moeilijk op een vrijdagmiddag met een een borrel erin, dan heb ik iets heel anders voor je: een paar minuten volgepropt met vrouwen die ass kicken. Sluit mooi aan bij het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws!

STAR WARS | Over naar STAR WARS. De standalone-film die Gareth Edwards gaat regisseren heeft een hoofdrolspeelster gevonden. Uit de oude doos: toen de Muppets de set van STAR WARS bezochten. En George Lucas is best wel een grumpy old man aan het worden. Of je er een (licht)zwaardgevecht mee overleeft is de vraag, maar deze middeleeuwse Darth Vader-wapenuitrusting is wel prachtig.

GRABBELBAK | En zo zijn we alweer bij het laatste restje linkjes beland. Niet getreurd, volgende week zijn we er weer. Voor nu heb ik een lang artikel over toch wel één van de leukste B-films, TREMORS. Mocht je verdwalen in Middle Earth, geen paniek, want je kunt het google-mappen. Kijk je weleens een serie in één ruk uit? Dan ben je volgens een recent onderzoek waarschijnlijk depressief en eenzaam. Verder nog de twaalf raarste videogames gebaseerd op films en dan sluit ik af met een reclameblokje. Eet maar een Snickers, Danny Trejo, want je bent jezelf niet. En helemaal back to the nineties met deze reclame:

 

 

Dat was hem weer. Tips kunnen naar [email protected], fijn weekend en tot volgende week!

6 februari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!