brucecampbell armyofdarkness
brucecampbell armyofdarkness
TGIF
3 februari 2017

Thank God It’s Friday 3 februari

brucecampbell armyofdarkness TGIF | James Cameron heeft TERMINATOR terug, Denis Villeneuve gaat DUNE regisseren en Jason Voorhees komt weer tot leven. Oftewel, er is altijd wat te vieren. En daarom vieren wij weer dat het weekend is!

NIEUWTJES | Laten we maar meteen beginnen met het grote nieuws: THE TERMINATOR is terug waar hij hoort: bij regisseur James Cameron. Het nu nog maar een kwestie van tijd totdat Cameron met een reboot komt en de franchise weer de juiste kant op duwt. Een terugkeer naar de ALIEN-franchise zit er voor Cameron niet echt meer in, hij is vrij sceptisch over de serie. Ridley Scott is inmiddels alweer even bezig met de filmreeks en zijn terugkeer maakt de kans dat Neill Blomkamp zijn ALIEN 5 ooit mag maken behoorlijk kleinVerder zal het niemand ontgaan zijn dat de volgende STAR WARS-film nu een titel heeft: THE LAST JEDI. De meningen zijn – hoe kan het ook anders – verdeeld. Het succes van de film zal er niet minder op worden, gezien het succes van ROGUE ONE. De regisseur van die film – Gareth Edwards – keert overigens niet terug voor een tweede GODZILLA-film. Zijn plaats in de regiestoel wordt overgenomen door Michael Dougherty, de man van KRAMPUS, en dan is het wachten tot de torenhoge hagedis het gaat opnemen tegen die eveneens torenhoge gorilla, die over korte tijd weer op het witte doek te zien is. Ook DUNE keert terug op het witte doek, ditmaal onder leiding van regisseur Denis Villeneuve, die momenteel genomineerd is voor een Oscar voor ARRIVAL. Jeremy Saulnier, de veelbelovende regisseur van GREEN ROOM (wat mij betreft dé film van 2016) is ondertussen ook weer bezig met een nieuw project. We kunnen dus weer veel mooie dingen verwachten!

SUPERHELDEN | Dan maar weer eens een blik op de superhelden. We gaan er ook dit jaar weer een hoop zien. Zo kunnen we ons onder andere vwerheuigen op de terugkeer van de pratende wasbeer en wandelende boom in GUARDIANS OF THE GALAXY VOLUME 2. Wellicht dat de mensen van Marvel – net als in hun strips – straks ook in hun films steeds verder durven te gaan. Concurrent DC gaat het iets minder voor de wind. Er gaan steeds meer geruchten dat hun films in productie veel problemen ondervinden. Zo lijken er problemen te zijn met THE FLASH en uiteraard was daar deze week Ben Affleck, die zijn taak als regisseur van zijn eigen Batman-film neerlegde. En terwijl de optimisten enthousiast beginnen te speculeren over welke regisseurs ook prima geschikt zouden zijn als regisseur van THE BATMAN, denken de pessimisten na over welke regisseurs het hoogstwaarschijnlijk níet worden. De grootste pessimisten vragen zich zelfs af of Ben Affleck straks ook als hoofdrolspeler uit het project stapt.

HORROR | Naast superhelden is er ook weer van alles gebeurd op horrorfilmgebied. Zo is men klaar met de opnames van de remake van SUSPIRIA en is er een eerste foto vrijgegeven van Finn Wolfhard – het jongetje uit STRANGER THINGS – in de nieuwe IT-film. Rihanna gaat Marion Crane spelen in BATES MOTEL, en dat Gina Philips terugkeert in JEEPERS CREEPERS 3 was al bekend. Nu is echter ook bekend gemaakt dat het verhaal om haar personage zal gaan draaien. KUSO wordt tegenwoordig genoemd als de goorste film aller tijden en zo’n noemer wekt natuurlijk interesse. Nare special effects doen het vaak goed in de publiciteit, zo ook in de trailer van FROM A HOUSE ON WILLOW STREET. Creatief met make-up is altijd leuk om te zien, zeker als het om films gaat waar we allemaal van houden. Kiekjes van Bruce Campell in de testfase van make-up voor ARMY OF DARKNESS, bijvoorbeeld. Dat zijn nog eens leuke beelden.

THE RING | Op het gebied van horror zal het verder niemand ontgaan zijn dat Samara weer terug is in RINGS. De promotie voor de film is in volle gang, zo is de openingsscène nu al online te bekijken. Samara dook ook in verschillende video’s op, waar ze nietsvermoedende mensen de stuipen op het lijf jaagt. De film is natuurlijk een ideaal excuus om de eerdere films in de RING franchise even onder de loep te nemen. RING is met zijn bezeten videoband overigens niet de enige horrorserie die gebruikt maakt van een inmiddels verouderde stukje technologie. Ook de telefoon is een veelgebruikt element in enge films. Samara (of Sadako in het origineel) wordt door velen gezien als één van de engste horrorpersonages die er rondloopt. Persoonlijk vind ik dat het éngste horrorpersonage aller tijden nog altijd Henry Kane (Julian Beck) uit POLTERGEIST 2 is. Wist je dat Kane bijna een eigen prequel had gekregen?

JASON VOORHEES | En laten we eerlijk zijn: zo bekend als Jason Voorhees is Samara nog lang niet. Meneer Voorhees heeft met twaalf films inmiddels één van de langste en bekendste horror franchises aller tijden gevuld. Over de vraag wat de béste horror franchise aller tijden is, zijn de meningen verdeeld. Wat wel een feit is, is dat Jason nu eindelijk een dertiende film krijgt. De geruchten gaan al een tijdje dat de dertiende FRIDAY THE 13TH een origin story  gaat worden. Dat blijkt bijvoorbeeld uit  de casting, Men schijnt op zoek te zijn naar een jonge Jason, en zelfs naar een Elias Voorhees, de vader van Jason en de man van Pamela. Hoe dan ook, Jason gaat terugkeren, zoals zoveel horroriconen altijd terug blijven komen. Wie weet komt er ooit een film waar ze allemaal samen opduiken. Ideeën voor spin-offs zijn er in ieder geval genoeg. Voor wie Robert Englund overigens nog één laatste maal in de make-up van Freddy wil zien , komt er een documentaire waarin hij nog één keer die bende latex op z’n gezicht krijgt.

Dat was hem weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Prettig weekend!

Save

3 februari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!