The-Amazing-Spider-Bat
The-Amazing-Spider-Bat
TGIF
27 juni 2014

Thank God It’s Friday 27 juni

TGIF | The-Amazing-Spider-Bat Vrijdag! Linkjes! All the usual suspects zijn weer aanwezig: STAR WARS, GUARDIANS OF THE GALAXY, Game of Thrones en nog veel meer.

STAR WARS | We meldden het al eerder, maar aangezien ik al sinds BRICK (2005) fan ben van de man, doe ik het gewoon nog een keer: Rian Johnson (LOOPER) gaat de achtste STAR WARS-film regisseren! Goed nieuws. Flavorwire en Buzzfeed zijn het met me eens. Hier bewijst hij alvast zijn fan credentials door Weird Al Yankovics Yoda te karaoken. Oh, en weet je wat een nieuwe STAR WARS-film ook nodig heeft? Een Tom Cruise cameo! Said nobody, ever, anywhere. We wisten al dat David Lynch ooit gevraagd was STAR WARS te regisseren, maar ook David Cronenberg schijnt ervoor bedankt te hebben. Wat zijn we allemaal misgelopen? Gelukkig ook Sylvester Stallone als Han Solo. De releasedatum van de nieuwe film is trouwens in gevaar! Door de gebroken enkel van Harrison Ford lijkt het draaischema meer in de soep te lopen dan verwacht. Maar dat zou dan weer goed nieuws kunnen zijn voor Oscar Isaac (INSIDE LLEWYN DAVIS), die misschien een grotere rol krijgt om het gat te overbruggen. De een zijn dood, enzo… 

OUCH | En over verwondingen gesproken – Dario Argento heeft een nare snoekduik gemaakt en moet in elk geval tot eind juli in bed blijven. Guarisci presto, Maestro!

GUARDIANS OF THE GALAXY | Guardians of the Galaxy Far Far Away: STAR WARS in de stijl van de GUARDIANS OF THE GALAXY-trailer. Oh, en over GUARDIANS gesproken, waar regisseur James Gunn gaat, gaat acteur Nathan Fillion (Mal!), dus die heeft een kleine cameo in de film. Betekent GUARDIANS trouwens ook het begin van de terugkeer van de space opera? Meer (alien) menselijke relaties en minder (alien) invasies?

GAME OF THRONES | Be afraid… be very afraid… Windsor is coming! Heb je misschien liever Throne of GamesDeze jongen zou de hele serie gewoon in zijn eentje kunnen doen. Hier is wat minimalistische kunst en van deze chart werd ik een beetje duizelig: hoe alle afleveringen van de serie zich verhouden tot alle hoofdstukken in de boeken. Hier nog wat STAR WARS/Game of Thrones memes en wat entertainment-tips om je bezig te houden tot het volgende seizoen begint.  En hier is de retro-VHS-versie van de opening credits, compleet met electropop theme tune!

SERIES | Er kan natuurlijk geen week voorbij gaan zonder Daredevil casting nieuws. Deze week Rosaria Dawson en Foggy! Ook nieuwe character posters voor Gotham en twee nieuwe featurettes voor Guillermo del Toro’s The Strain, die 13 juli op Amerikaanse tv in première gaat. Het ziet ernaar uit dat de serie wel eens een stuk beter zou kunnen worden dan het boek! 

WE WORDEN OUD | Op de zoektocht naar linkjes kom je regelmatig info tegen waardoor je je even Heel Heel Oud voelt. Dit bijvoorbeeld: Tim Burtons eerste Batman-film is deze week vijf-en-twintig jaar oud. Hier vind je een heleboel achtergrondverhaal. Hier tien opzienbarende feitjes en hier tien dingen die je misschien nog niet wist. En een filmpje dat Warner maakte om mensen te overtuigen dat die jonge Burton dat best kon, Batman maken. PULP FICTION is nog maar (!?) twintig jaar oud. En hoe beter dat te vieren dan met een interview met de enige echte Gimp. Over oude films gesproken: er komt een PREDATOR reboot! Oh nee, sequel. Shane Black staat aan het roer, dus wellicht komt er iets moois uit. En ook WARGAMES (1983) moet eraan geloven in reboot-happy Hollywood.

ANIMENSEN | Überfans met teveel vrije tijd, daar moeten we het van hebben bij TGIF! Deze mensen hebben de opening credits van de anime GHOST IN THE SHELL nagemaakt. Maar dan met echte mensen!

COMBI VAN DE WEEK | John Waters interviewt David Cronenberg! Waarom was ik hier niet bij? Waarom waren we hier allemaal niet bij? Dan hadden we het in elk geval beter kunnen verstaan!

VAN ALLES | De huidige televisie had er een stuk anders uitgezien zonder Twin Peaks! Hier is nog een Twin Peaks bruiloft en geeky bruidstaarten die te mooi zijn om op te eten! Maar als je het toch doet, kun je hier je mond mee afvegen. Mocht het iemand nog interesseren – ANT-MAN is nog steeds on schedule en volgens Marvel blijft de ‘Edgar Wright DNA’ intact. Riiiiiiight. De Grand Budapest Hotel in 50.000 legostukjes! Zijn filmwebsites ingehaald door Twitter en Facebook? Nee, toch? Crematie-urnen van superhelden die eruit zien als de overledene. I kid you not. Hier wil ik heen!! De dertien weirdste films ooit! Marvel/DC mashups! (zie ook The Amazing Spider-Bat bovenaan dit artikel) Marvel films beginnen trouwens wat irritaties op te roepen. Een overzicht van onze filmische obsessie met dodelijke ziektes. Superhelden-zijn-ook-maar-mensen-popart-kunst! Mocht je ooit een cadeautje voor me willen kopen, ik wil graag een douchegordijn. We hebben al een tijdje geen 8-bit meer gehad: hier is de Blood Spattered Bride! THEY LIVE, they really do! En last but not least, de onvolprezen Andy Serkis in een gesprek tussen Caesar en Gollum:

Dat was ‘m voor deze week! Volgende week zijn we er weer, als Seth Rogen en James Franco voor die tijd tenminste geen nucleaire oorlog met Noord-Korea hebben ontketend. Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

27 juni 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!