Bloody-Boudoir-Ladies-by-Jessica-Harrison-2
Bloody-Boudoir-Ladies-by-Jessica-Harrison-2
TGIF
27 december 2013

Thank God It’s Friday 27 december

Bloody-Boudoir-Ladies-by-Jessica-Harrison-2  Zo! De Kerstdagen zitten er weer op! Tijd voor uitbuiken en ontspanning met de allerlaatste Thank God It’s Friday van 2013!

De kerstboom kan weer de zolder op (of in de fik), schoonfamilie de deur uit, broeken op de vreethaak of gewoon lekker helemaal uit. Snuggy aan en laptop op schoot voor onder andere bloederige beeldjes, knutselprojectjes, iets voor de filatelisten onder ons en de allerergste Kerstspecial ooit.

THE HOBBIT | Mocht je na de kerstdiners nog zin hebben om in de keuken te staan dan is dit feestmaal op zijn hobbits misschien iets voor jou. En ruil dan meteen je Ikea-meubilair in voor iets bijpassends. Andrew Baker ontwierp voor THE HOBBIT onder andere de draak Smaug. Op zijn blog zijn de originele creature designs te zien. Kun je niet wachten op het laatste deel in de HOBBIT trilogie? Dan hier wat afleiding in videovorm en ook wat wetenschappelijk leesvoer.

OM TE VERZAMELEN | Een postzegelverzameling is helemaal niet duf. Vooral niet als het om deze prachtige sci-fizegels gaat. Ben je toch meer van de porselein in plaats van postzegels, dan zijn deze bloederige beeldjes misschien iets voor jou. Ook lekker gruwelijk voor aan de muur. Ben je zelf een beetje handig dan is dit een leuk project voor tijdens de vakantie. Is breien een brug te ver dan is dit knutselprojectje zelfs voor de meest onhandige onder ons te doen.

SUPERHELDEN | Ja, we ontkomen er niet aan. De superhelden zijn ook in 2014 niet uit de bios te meppen. Hier nieuwe beelden van X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Maar arme Rogue mag niet meer meedoen. Verder casting nieuws: Vin Diesel is Groot en Paul Rudd is klein. De Avengers nemen het niet tegen één bad guy op maar tegen twee. Nog wat interessante feitjes over een goude oude superheld. En een kleine geschiedenis over Wonder Woman op televisie (wanneer krijgt ze toch haar eigen film!).

OP DE BUIS | Wordt 2014 misschien het jaar van de heks? De zombies en vampiers zijn zodanig uitgemolken en getienerfiseerd dat al het enge er wel af. American Horror Story: Coven introduceerde de heksen op tv en nu is er een serie in de maak over de Salem heksenprocessen. Ik ben wel benieuwd. Ook in aantocht zijn nieuwe seizoenen van vertrouwde series: Community, Sherlock en mijn persoonlijke favoriet Orphan Black. Die laatste is overigens te zien op Netflix, dus mocht je je vervelen tijdens de vakantie dan kun je die in één ruk uitkijken. Verder nog een fix voor de Doctor Who fans onder ons. 

POSTERS | Voor de papieren Schokkend Nieuws schrijf ik onder andere over posters. Ook dit jaar kwamen er weer prachtige alternatieve posters uit. Ook tussen de officiële posters zaten een aantal pareltjes. Maar dit jaar sloegen de studio’s ook weer flink de plank mis met saaie en lelijke posters.

LAATSTE LIJSTJES | Nog op de valreep voor het nieuwe jaar – de laatste lijstjes! Buzzfeed zet de beste comics van 2013 op een rij. En hier een rijtje rare namen van filmpersonages. Hoewel, Malekith the Accursed bekt eigenlijk best wel lekker. De beste sterfscènes volgens Fearnet, maar waar is de ‘red wedding’ uit Game of Thrones? De viral campagnes worden ook steeds grootser aangepakt door de studio’s. Empire heeft een lijstje met de beste viral video’s.

STAR WARS | Geen kerstvakantie zonder de allerergste kerstspecial ooit! Dé kerstspecial die George Lucas dikke tranen doet huilen in zijn baard terwijl hij zijn geld telt. Waarschuwing: de beeldkwaliteit is niet al te best maar dat mag de pret hopelijk niet drukken. Verder nog wat leuke STAR WARS-beeldjes die Lucas hopelijk wel kan verdragen. En George stuurt trouwens wel leuke kerstkaarten. Wat, sta je niet op George zijn mailinglijst? Bekijk ze dan hier. Staat tussen het ‘stoppen met roken’ en ‘meer bewegen’ toevallig ook ‘jedi-knight worden’ tussen je goede voornemens voor 2014? Dan heb je geluk want hier wordt nagegaan of dat überhaupt te doen is.

RESTJES | Tenslotte nog wat leesvoer en leuke filmpjes om deze laatste vrijdagmiddag van het jaar door te komen. Want hoe maak je een Juliette thing? Naast George maakt ook ene Paul een goede kerstwens. Hier zou dan een goede Beatles-grap kunnen komen, maar ik kom er niet op. Door met iets liefs. En iets met projectile vomiting. De Kerstman is een moorddadige klootzak. Ook de Weinsteins zijn niet de liefsten. Dat ondervond Joo-ho Bong (THE HOST) met zijn nieuwste film SNOWPIERCER. Mooi en freaky: oude animatie in nieuwe gif-vorm. En tenslotte voor na de vakantie, als je weer achter je bureautje kruipt met een mok vieze automatenkoffie: wat je over projectmanagement kunt leren van sci-fi films.

Dat was Thank God It’s Friday voor 2013. Let’s booboo en tot volgend jaar!

 

 

 

27 december 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!