bb8 iu 800
bb8 iu 800
TGIF
2 september 2016

Thank God It’s Friday 2 septemberbb8 iu 800 TGIF | We trappen het weekend af met wat ultieme helden en iconen. Natuurlijk Gene Wilder, maar ook Thor, Hitchcock, Alice Cooper, Doctor Who en degene die willekeurige horrorpersonages op The Love Boat wil zetten.GENIE WILDER | Het is geen vrolijke opening, maar uiteraard moeten we stilstaan bij het overlijden van het genie Gene Wilder. De man die ons liet huilen van het lachen, maar ook (en soms tegelijkertijd) de stuipen op het lijf wist te jagen. Wie weet nog dat hij in een sitcom zat met Alice Cooper? Deze legende zullen we in ieder geval niet snel vergeten!SMALL SCREEN | Tijd voor het nieuws rondom televisie: Jim Broadbent krijgt een rol in seizoen 7 van Game of Thrones en Doctor Who lijkt een spin-off te krijgen. Voor de grote liefhebbers van Doctor Who die ook nog eens van koken houden, is er een heel kookboek rondom de series. Chris O’Dowd en Ray Romano lijken ondertussen in de serie Get Shorty te gaan spelen, een variant op de gelijknamige speelfilm van Barry Sonnefeld uit 1995. Het wordt dus een donkere komedie. En dat terwijl de meeste series al heel donker zijn. Letterlijk.


NOSTALGIE | We gaan even terug in de tijd. Naar de tijd dat BACK TO THE FUTURE bijna ‘Space Man from Pluto’ heette. Terug naar de jaren 80, want daar komt het grootste nieuwtje van deze week op televisiegebied vandaan: Er komt een tweede seizoen van de hitserie Stranger Things. Het blijkt maar weer dat nostalgie het goed doet. Laten we daarom eens een kijkje nemen bij een Star Trek-beurs uit 1976, dát is nog eens nostalgie. Nog even en we krijgen de videoband weer terug. Uiteraard zit de filmwereld vol met nostalgie, we worden nog steeds doodgegooid met remakes van oude films. Zo ook DEATH WISH met Bruce Willis (hopende dat hij wakker wordt en weer eens echt gaat acteren). Naast Willis zijn nu nog twee soortgelijke kale mannen – Vincent D’onofrio en Dean Norris – gecast in die film. Een cameo voor Charles Bronson in die remake zit er al dertien jaar niet meer in, maar anders was dat wellicht leuk geweest; het is immers altijd vermakelijk om originele acteurs in remakes te zien opduiken. SUPERHELDEN | Wat deed Thor eigenlijk terwijl CIVIL WAR aan de gang was? We zien het in een geestige video, ter promotie van THOR: RAGNAROK. En dat soort originele videos hebben we nodig, want zelfs computers kunnen een filmtrailer in elkaar zetten. Een beetje creativiteit in de publiciteit is dus gewenst en met name DC moet daarvoor aan de bak. Wellicht dat de toevoeging van slechterik Deathstroke zorgt voor wat positieve opschudding. Dat betekent overigens niet dat mensen niet heel langzaam erg moe worden van al die superheldenfilms. Er zijn maar weinig mensen die enkel en alleen dolenthousiast kunnen zijn over al dat superheldengeweld in de bioscopen. Zelfs de positiviteitsgoeroe Stan Lee is wel eens teleurgesteld geweest in een Marvel-film, dus dat wil wel wat zeggen. 


ROMMELBAK | We sluiten af met nog een zooitje leuke, gekke of mooie dingen. Te beginnen bij iets heel moois, namelijk een kijkje naar een prachtige timelapse video van KUBO AND THE TWO STRINGS. Eveneens mooi is deze bijzondere kunst, geïnspireerd door het werk van Hayao Miyazaki en Tim Burton. Dan, voor de echte filmliefhebbers, een mooi visueel overzicht van de films van Alfred Hitchcock. Je krijgt spontaan zin om weer wat van de man uit de kast te pakken. Voor wie na al die kunst even iets mannelijks en hersenloos wil; zie hoe Jason Statham alles en iedereen in elkaar schopt. We eindigen met een ander kijkje op bepaalde filmiconen, met een aflevering van The Love Boat met compleet willekeurige horrorpersonages. Het slaat nergens op, maar ik zou het stiekem wel willen zien. Als allerlaatste een kleine test met de Tuin der Lusten, want het is immers het jaar van Jeroen Bosch. Mijn uitslag was: ‘You are the Butt Gardener’. Dat is een mooi begin van mijn weekend.Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Prettig weekend!

2 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!