trek04X120914
trek04X120914
TGIF
12 december 2014

Thank God It’s Friday 12 december

trek04X120914 TGIF | Vrijdagmiddag vier uur, dat betekent maar één ding: Thank God It’s Friday! Met deze week wat Godzilla, een vleugje metal en een billenquiz.

NIEUWE HELDEN | Na weken van geruchten en speculatie is eindelijk bekend wie Doctor Strange gaat spelen! En het is niemand anders dan internet sweetheart Benedict Cumberbatch. Nog meer castingnieuws: Krysten Ritter gaat de rol van Jessica Jones spelen in een dertiendelige serie voor Netflix. Die kan ook meteen op het binge-watching lijstje. Ryan Reynolds was natuurlijk al een keer Deadpool in het matige X-MEN ORIGINS: WOLVERINE maar nu komt er eindelijk ook een DEADPOOL-film aan. En nu Doctor Strange uit de running is, is het tijd voor een nieuwe ronde in de grote Marvelgeruchtenmolen. Niemand minder dan Al Pacino was namelijk onlangs op bezoek bij Marvel-baas Kevin Feige. Voor welke rol is nog even gissen maar opties genoeg. Syfy is ondertussen bezig met een Superman prequel serie die over de opa van Superman zal gaan. Het is wachten op een pre-prequel waarin we over-overgrootvader van Superman ontmoeten. En om dit blokje superhelden af te sluiten: een quiz!

KERSTZILLA | Oh, dennenboom. Oh, dennenboom. Wat gloeien je ogen wonderschoon. Ik heb je laatst in een stad zien staan. Toen gingen alle huizen er aan. Oh, dennenboom. Oh, dennenboom. Wat gloeien je ogen wonderschoon. Studio Toho is vroeg met de kerstgeschenken want zij kondigden onlangs aan dat ze in 2016 met een nieuwe Godzilla film komen! Er komt overigens ook een vervolg op Gareth Edwards’ GODZILLA. May the best Godzilla win!

KERSTMIS | Ben je nog op zoek naar kerstcadeaus voor die speciale film- en televisiegeek in je leven? Ik heb wat tips voor je! Voor de Dr. Who-fan bijvoorbeeld. En voor de STAR WARS-fan is dit misschien een leuk kleedje. Deze ERASERHEAD baby kost een aardige duit maar dan heb je wel iets heel speciaals en engs. Laten we eerlijk zijn: het allerergste aan Kerstmis is naast de verplichte gezelligheid en onvermijdelijke familieruzies  toch wel de muziek. Om de terreur van Mariah Carey en Wham tegen te gaan heb ik ook wat fijne muziek. Zo zingen de Avengers gezellig met zijn allen wat kerstliedjes. Is dat nog te zoet, dan kun je nog altijd Christopher Lee’s derde Kerstmis-metal-album aanschaffen. Gooi die speakers maar weer op elf, want we doen even een fijne metalmedley intermezzo!

STAR WARS | Tijd voor wat STAR WARS linkjes. Geen groot nieuws maar wel wat non-nieuws in de vorm van George Lucas’ reactie op de nieuwe STAR WARS-trailer. Op naar belangrijkere zaken. Zoals bijvoorbeeld STAR WARS-personages gerangschikt op hun garderobe. Of wat dacht je van de tien meest nutteloze droids? Er was na het uitkomen van de trailer nogal wat rumoer over de lightsaber met die kleine zij-lightsabertjes. Het had echt nog veel erger gekund.

WTF | Soms kom je van die linkjes tegen waarvan je denkt: waarom? Waarom zou je bijvoorbeeld alle 707 oude Dr. Who afleveringen tegelijkertijd willen bekijken? Wat ook een flinke what the fuckkkkk waard is: Paramount Pictures doet met TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION een gooi naar een Oscar-nominatie voor beste film. En onderaan deze pagina: wat als de Muppet Show de Human Show was?

GRABBELBAK | De laatste linkjes klikken het hardst, of zoiets. Bovenaan deze pagina kon je er al eentje bewonderen, hier vind je nog meer mooie cover art van oude STAR TREK-comics. Nog wat STAR TREK-nieuws: Roberto Orci gaat niet meer STAR TREK 3 regisseren. Twee TGIF-fen geleden kon je nog lezen over hoe Stephen Kings THE STAND maar liefst vier films lang wordt. Dat is lang niet de enige Stephen King-verfilming die in aantocht is. Cary Fukunagu (True Detective) gaat namelijk een tweedelige IT regisseren. Grote vraag is natuurlijk: kan iemand ooit Tim Curry’s Pennywise evenaren? Ryan Murphy (American Horror Story) is momenteel bezig met een nieuwe horror-komedie-serie Scream Queens en daar heeft hij Jamie Lee Curtis voor weten te strikken! Hopelijk wordt het beter dan het recente seizoen van American Horror Story. Heb je nog 32 minuten over? Kijk dan deze documentaire over de verborgen boodschappen in THE SHINING. En dit beantwoordt de existentiële vraag: is Spiderman een katten- of hondenman?

 

 

Dat was hem weer voor deze week! Tot volgende week, zelfde tijd, zelfde plaats. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected].

12 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!