Screenshot 2020 01 10 Dawn of the Dead vs Dawn of the Dead Julius vs Jasper 28 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luistepng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Dawn of the Dead vs Dawn of the Dead

Screenshot 2020 01 10 Dawn of the Dead vs Dawn of the Dead Julius vs Jasper 28 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luistepngGeorge A. Romero’s originele DAWN OF THE DEAD (1978) is een van de invloedrijkste zombiefilms aller tijden. Maar is Zack Snyders remake uit 2004 nóg beter? Julius en Jasper gaan in discussie.

Romero’s vervolg op zijn eigen NIGHT OF THE LIVING DEAD (1968) definieerde de zombie misschien nog meer dan zijn voorganger: het idee van de willoze wandelende dode als karikatuur van de consumerende mens werd nog vaak geïmiteerd. In 2004 natuurlijk het meest direct, toen Zack Snyder met zijn remake een belangrijke bijdrage leverde aan de nieuwe zombiegolf, die Danny Boyle twee jaar eerder in gang zette met 28 DAYS LATER – én aan de golf van horrorremakes van de jaren 00. Dat DAWN OF THE DEAD Snyders beste film is, daarover zijn Julius en Jasper het eens. Maar of ie beter is dan het origineel? Daarover gaan Julius en Jasper in discussie. Natuurlijk komt ook die eeuwige vraag ter sprake: mogen zombies rennen?

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!