Logo Podcast 2
PODCAST
Schokkend Nieuws

#4 Filmdistributie

Logo Podcast 2

Waarom haalden THE BABADOOK en THE WITCH de bioscopen niet? En hoe zit het met de hype rond THE BLAIR WITCH PROJECT in 1999 en de BLAIR WITCH die er nu aankomt? De vierde Schokkend Nieuws podcast ontsluiert de geheimen van de filmdistributie met twee gasten uit het veld!

FILMDISTRIBUTIE

(Aflevering 4, Augustus 2016)

Presentatie Tim Koomen en Basje Boer
Deelnemers: Thierry Verhoeven
Speciale gasten: Erik Engelen (Splendid Films), Kamiel van de Ster (De Filmfreak) en filmjournalist en oud-Schokkend Nieuws-medewerker Mike Lebbing

•    RondjeL wat heeft iedereen gezien? Met o.a. Suicide Squad,
Jurassic Park, Raiders of the Lost Ark, Single White Female
•    Blast from the Past. Column van Hedwig van Driel. Ditmaal: Jaws en The Shallows.
•    Thema: Filmdistributie
•    Duistere klanken. Column van Erik van ’t Holt. Ditmaal: John Williams.
•    Vooruitblik: Enzo G. Castellari op het B-Movies, Underground & Trash Film Festival (Breda, 31 augustus – 4 september).
•   Vooruitblik:  Blair Witch

 

Beluister via iTunes of via de Soundcloud player hierboven. Abonneren via iTunes/je podcatcher kan via deze link.


mt_ignore: Podcasters

De redacteuren van het tijdschrift dat al sinds 1992 griezelig goed op de hoogte is van alles op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy-, anime- en cultfilms schuiven iedere maand rond de tafel om te praten over de classics in het genre én de aankomende bioscoop- en dvd-releases. Iedere aflevering staat een bijzonder thema centraal, komen er twee columns voorbij en voelen we een bijzondere gast aan de tand.

Dit zijn (enkele van) de Podcasters:

Tim Koomen (aka: TimSidious) heeft een studie Filmacademie achter de rug. Als afstudeerfilm produceerde hij de actie-thriller BROKER (David-Jan Bronsgeest, 2015) met Yorick van Wageningen in de hoofdrol. Zijn liefde voor horror begon op zijn dertiende toen hij SCREAM 2 huurde, of misschien begon die al toen hij als zevenjarig jochie per ongeluk HELL NIGHT met Linda Blair zag… Tim werkt nu bij reclamebureau RIDE maar on the side is hij als horror-recensent actief op Instagram onder de naam @TimSidious en werkt hij aan zijn debuutfilm AMBER COVERED IN BLOOD. Volg hem via website, Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

Basje Boer is schrijver, filmjournalist en programmacoördinator bij We Are Public. Recent verscheen haar tweede boek, de roman Bermuda bij Nijgh & Van Ditmar. Volg haar via website, Instagram, Twitter en Tumblr.

Jasper ten Hoor is redacteur en recensent bij Schokkend Nieuws, fulltime regisseur en editor bij Het Shot en parttime zuivelverslaafde. Hij zal eromheen draaien, maar stiekem is SORORITY BABES IN THE SLIMEBALL BOWL-O-RAMA zijn favoriete film.  Volg hem via website, Facebook  en YouTube.

Julius Koetsier is filmjournalist, redactielid van Schokkend Nieuws en scenarist. Als Paul Verhoeven een film maakt met Pam Grier, zal hij gelukkig sterven. Volg hem op twitter @juliuskoetsier.

Hedwig van Driel is redactielid van Schokkend Nieuws. Ze ziet voor de podcast in nieuwe releases een mooi excuus om over oude films te praten in haar column Blast from the Past. Verder schrijft ze regelmatig voor Vileine.nl vanuit een feministisch perspectief over televisieseries en houdt ze een eigen blog bij. Voor een goed gesprek over film (en kattenfoto’s) kan je haar opzoeken op twitter.

Nadat Erik van ´t Holt in een opwelling de soundtrack van RETURN OF THE JEDI had gekocht, raakte hij op 16-jarige leeftijd  in de ban van filmmuziek. Inmiddels een fanatiek verzamelaar, heeft hij een vaste rubriek in Schokkend Nieuws over filmmuziek en een maandelijkse soundtrack-column op de Podcast.  Je kunt Erik volgen op twitter en bereiken via de mail.

Thierry Verhoeven zag zijn leven op zevenjarige leeftijd ingrijpend veranderen toen hij JURASSIC PARK zag. De liefde voor film is daarna nooit meer verdwenen. Om zijn omgeving wat te ontzien van zijn tomeloze geouwehoer over films, ging hij erover schrijven. Eerst voor zichzelf, toen voor FilmTotaal en vervolgens voor Schokkend Nieuws. Maar geef hem een paar biertjes en een microfoon, en hij praat nog steeds moeiteloos mee.

Podcast logo: Bram Roza. Foto: Jordy Klaver.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!