266px Brian De Palma Venice 2007
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 30: Brian De Palma

266px Brian De Palma Venice 2007Van gangsterfilms tot rockopera, van Hitchcock-hommages tot actiefilms met Tom Cruise: niets is zo divers als de filmografie van Brian De Palma. Tijd voor een gesprek over deze veelzijdige regisseur.

Hij maakte met CARRIE de eerste – en nog steeds één van de beste – verfilmingen van het werk van Stephen King, hij regisseerde talloze Hitchcock-hommages als BLOW-OUT en RAISING CAIN en maakte gangsterfilms als SCARFACE en THE INTOUCHABLES. Maar aan welk genre Brian De Palma zich ook waagt, elke film bevat die herkenbare Brian De Palma-stijl.

Basje, Julius, Jasper en gast Phil van Tongeren bespreken het werk van De Palma. Daarnaast bespreken we films als CLIMAX (2018) van Gaspar Noé, DER GOLEM (1920) van Paul Wegener en HIGH LIFE (2018) van Claire Denis.

In zijn column bespreekt Erik van ‘t Holt naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van SUPERMAN: THE MOVIE (Richard Donner, 1978) de bekende theme van John Williams.

Tot slot blikken we vooruit op onder meer de Oscars, US (2019) van Jordan Peele, BRIGHTBURN (2019) van David Yarovesky en NULVERSIE, het nieuwe boek van Basje Boer.

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!