Screenshot 2020 02 13 Suspiria vs Suspiria Julius vs Jasper 29 van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Suspiria vs Suspiria

Screenshot 2020 02 13 Suspiria vs Suspiria Julius vs Jasper 29 van Schokkend Nieuws Podcast Toen Dario Argento’s klassieker SUSPIRIA (1977) in 2018 een remake kreeg, spraken enkele fans van de Italiaanse meester er schande van. Luca Guadagnino’s SUSPIRIA zaaide verdeeldheid. Pretentieuze prul volgens de een, meesterwerk volgens de ander, en volgens de meeste kijkers… mja, wel oké, beetje lang.

Zelden was een remake zó anders dan het origineel, maar beide films hebben een uitgesproken, haast agressieve visuele stijl en een aanwezige soundtrack. Welke film de superieure is? Afgaande op de recensies op onze website is kan daar weinig misverstand over bestaan. Het origineel is volgens Bart van der Put een ’tijdloos meesterwerk’; Feline Swaab noemt Guadognino’s ‘coverversie’ een film met ’te veel verhaal en te weinig mysterie.’ Maar die vermeend overvolle film heeft z’n verdedigers. 

Julius was verrast dat hij de remake van een van zijn favoriete films nóg meer in zijn hart kon sluiten. Jasper verdedigt het origineel, maar heeft een bekentenis…

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!