Screenshot 2019 10 10 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: It vs It

Screenshot 2019 10 10 Schokkend Nieuws PodcastIn de jaren 90 was de clownskop van Tim Curry al voldoende om Julius en Jasper de stuipen op het lijf te jagen. Inmiddels kunnen ze vooral lachen om Tommy Lee Wallace’ miniserie STEPHEN KING’S IT uit 1990. Maar in hoeverre geldt dat voor de twee recente verfilmingen, uit 2017 en 2019?

Tim Curry vs Bill Skarsgård, een neppe plastic spin vs een neppe CGI-spin, een hond in een clownspak vs een tot leven komend standbeeld: welke van de twee bewerkingen van Stephen Kings roman uit 1986 is het malst, en welke heeft de meeste griezelige momenten? Julius is best een liefhebber van Andy Musschietti’s IT CHAPTER 1 en 2, waarin hij een Sam Raimi-achtige kwaliteit ziet. Jasper houdt het bij de miniserie, die zijn kracht juist put uit de restricties van televisie. Maar welke Pennywise heeft de betere make-up? Welke losers zijn overtuigender? Welke Richie is grappiger?

Jasper snapt wel dat Tim Curry’s Pennywise een kind het riool inlokt, en Julius legt uit waarom het monster volgens hem niet gewoon die kinderen opvreet zodra het de kans heeft. En wat heeft IT: CHAPTER TWO gemeen met BEAUTY AND THE BEAST: THE ENCHANTED CHRISTMAS (1997)? Je hoort het allemaal in de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!