Screenshot 2022 01 26 at 21 02 01 Close Encounters of the Third Kind vs War of the Worlds Julius vs Jasper 77 van Schokkepng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Close Encounters of the Third Kind vs War of the Worlds

Screenshot 2022 01 26 at 21 02 01 Close Encounters of the Third Kind vs War of the Worlds Julius vs Jasper 77 van Schokkepng PODCAST | Julius en Jasper bespreken twee sciencefictionfilms van Steven Spielberg: CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND (1977) en WAR OF THE WORLDS (2005). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven? 

CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND is een van Spielbergs meest karakteristieke films, en ook een van zijn meest unieke. Centraal staat een elektricien (Richard Dreyfuss) die geobsedeerd raakt door een mysterieus verschijnsel uit de ruimte, en niet meer kan of wil functioneren als vader voor zijn kinderen of als echtgenoot voor zijn vrouw. 

In WAR OF THE WORLDS probeert Tom Cruise juist uit alle macht er te zijn voor zijn kinderen, maar met weinig succes. Er is een buitenaardse invasie voor nodig om ze dichter bij elkaar te brengen. De aliens zijn een stuk gevaarlijker dan die in CLOSE ENCOUNTERS, in een van de eerste blockbusters die impliciet maar duidelijk verwijst naar de aanslagen van 11 september 2001.  

Julius verdedigt CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND, Jasper WAR OF THE WORLDS. Als er maar een mag blijven, welke moet dan weg?

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!