Screenshot 2022 05 12 at 00 46 40 Stream and listen to music online for free with SoundCloud
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Blow Out vs Body Double

Screenshot 2022 05 12 at 00 46 40 Stream and listen to music online for free with SoundCloudPODCAST | Julius en Jasper bespreken twee films van Brian De Palma: BLOW OUT (1981) en BODY DOUBLE (1984). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven? 

Twee films die duidelijk aan klassiekers refereren (de titel van BLOW OUT verwijst naar Michelangelo Antonioni’s BLOWUP (1966), die een soortgelijke premisse heeft; BODY DOUBLE leent plotelementen van Alfred Hitchcocks REAR WINDOW (1954), DIAL M FOR MURDER (1954) en VERTIGO (1958)); twee films die beginnen met een horrorparodie; twee films die gaan over de filmwereld, over bedrog, over hoe je de realiteit kunt verdraaien én achterhalen met behulp van film.

In BLOW OUT ontdekt geluidsman Jack Terry (John Travolta) een complot als hij een geluidsopname maakt. In BODY DOUBLE is acteur Jake Skully (Craig Wasson) getuige van een moord, maar kan hij wel zeker zijn van wat hij heeft gezien?

Julius verdedigt BLOW OUT, Jasper BODY DOUBLE. Als er maar een van de twee mag blijven, welke moet dan weg? Luister de aflevering hier!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!