Screenshot 2022 03 24 at 03 10 55 Batman Robin vs Batman Begins Julius vs Jasper 80 van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Batman & Robin vs Batmans Begins

Screenshot 2022 03 24 at 03 10 55 Batman Robin vs Batman Begins Julius vs Jasper 80 van Schokkend Nieuws PodcastPODCAST | Julius en Jasper bespreken twee Batmanfilms: BATMAN & ROBIN en BATMAN BEGINS. Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven? 

Eerder bespraken Julius en Jasper al BATMAN RETURNS en THE DARK KNIGHT, BATMAN V SUPERMAN en JUSTICE LEAGUE en BATMAN FOREVER en THE DARK KNIGHT RISES. Nu THE BATMAN in de bioscoop draait, duiken ze opnieuw in het verleden van de meest divers geïnterpreteerde superheld en zetten ze Joel Schumachers BATMAN & ROBIN tegenover Christopher Nolans BATMAN BEGINS.

Over Schumachers film schreef Phil van Tongeren destijds: ‘In een film met evenveel diepgang als het doek waarop hij wordt geprojecteerd, bevinden ook de kwaliteiten zich uitsluitend aan de oppervlakte. Het onherbergzame Gotham City ziet er met zijn samenraapsel van metropolis-architectuur, gothiek en megalomane fascistische beeldhouwkunst imposant uit; de trucages zijn onberispelijk van uitvoering en er komt geen vechtscène voorbij of de belichters laten er alle kleuren van de regenboog op los. Maar een technisch hoogstandje is nog geen goede film. BATMAN & ROBIN valt hoogstens te waarderen als een triomf van luidruchtig jaren 90-design. Als je helemaal niets te melden hebt, doe het dan in elk geval met een hoop poeha.’ 

Nolans herstart werd gezien als de redding voor Batman en de serieuze superheldenfilm. Hoe kijken we daarnaar met de afstand van de jaren? Als er maar een van de twee mag blijven, welke moet dan weg? Julius verdedigt BATMAN BEGINS, Jasper BATMAN & ROBIN. Luister de aflevering hier!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!