SCHOKKEND NIEUWS
Info

Over Schokkend Nieuws

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. Elk nummer boordevol kritische recensies, mooi geschreven reportages, bijzondere interviews en vaste rubrieken waar de filmliefde en nostalgie vanaf druipt.

Cover Schokkend Nieuws #0

Het zijn inmiddels verzamelobjecten, die eerste edities van Schokkend Nieuws. Destijds nog een zwart-wit gekopieerd hobbyblaadje in miniformaat. Bijna twintig jaar later een glossy, full colour magazine op A4-papier. Sinds mei 2011 valt Schokkend Nieuws niet meer vier keer, maar zes keer per jaar op de mat. En in afwachting op hun tweemaandelijkse dosis Schokkend Nieuws kunnen lezers inmiddels dagelijks terecht op onze vernieuwde website. Of discussiëren met onze redactie via Twitter en Facebook.

Ondanks allerlei nieuwerwetse ontwikkelingen is de vertrouwde formule van Schokkend Nieuws nagenoeg onveranderd. Genrefilms en hun makers – ongeacht of ze tot de mainstream behoren of onder de radar van de heersende media blijven – krijgen bij ons de kritische aandacht die ze verdienen. Besprekingen van blockbusters als LORD OF THE RINGS vindt u in Schokkend Nieuws naast interviews met culthelden als Lucio Fulci.

Wat ook niet is veranderd, is de lage abonnementprijs. Schokkend Nieuws wordt immers gemaakt vóór fans, door fans. Het collectief dat zich belangeloos over Schokkend Nieuws ontfermt is een bonte mix van Nederlandse en Vlaamse filmjournalisten, genrekenners en cartoonisten. Wat hen bindt, is hun grenzeloze liefde voor horror, sciencefiction, cult en fantasy.