Nieuws
29 september 2010

WOOF! Vleesetend vlees en topless holbewoonsters

Aankomende zondag 3 oktober vindt de maandelijkse foute film avond WOOF! weer plaats in cafe Kult te Groningen. Deze maand met het filmische gezwel THE ABOMINATION en het geheel pretentieloze THE PHANTOM EMPIRE.

Als eerste om 20.00 uur, THE ABOMINATION (Bret McCormick, 1986). Een tumor dat door moeders wordt uitgehoest en vervolgens door zoonlief al slapend wordt ingeslikt, heeft een groot verlangen naar mensenvlees. Als een uitgekauwd stuk kauwgom wordt het veeleisende hompje vlees onder het bed geplakt, waar het dagelijks een portie lijken toegediend krijgt. McCormick faalt glorieus in zijn verwoede pogingen enige diepgang aan het platte verhaal te geven.

Gevolgd, om 22.00 uur, door THE PHANTOM EMPIRE (Fred Olen Ray, 1989). Een expeditie naar een diamantmijn leidt tot de ontdekking van een verscholen futuristische/prehistorische wereld, waarin blonde schone Sybill Danning met harde hand regeert. Meesterdief Fred Olen Ray gooit zo’n beetje alle film cliches op een stapel, maar weet er toch een fantasierijk schouwspel van te kneden vol stop-motion dino’s, topless holbewoonsters en het lelijke broertje van STAR WARS-robot R2-D2.

WOOF! is in Groningen al jaren de specialist op het gebied van jaren 70 en 80 Splatter-, Gore-, Sci-Fi-, Sex-, Biker- en Zombiefilms. Iedere eerste zondag van de maand vertoont oprichter Hans Minkes twee films uit zijn omvangrijke VHS collectie.

Cafe Kult
Steentilstraat 36-1
Films starten om 20.00 uur en 22.00 uur
Gratis entree en gratis popcorn

29 september 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!