Nieuws
2 december 2010

WOOF! Heerlijk avondje

Aankomende zondag 5 december vindt de maandelijkse foute film avond WOOF! plaats in café Kult te Groningen. WOOF! neemt het heerlijke avondje letterlijk, met een smakelijke portie Hollandse horror en Spaanse slakken voor dessert.

Op het menu staat, om 20.00 uur, allereerst het Groningse PAASHAAT (Bouke Mekel, 2010). Behalve Sinterklaas blijkt nu ook de paashaas terreur te zaaien tijdens de feestdagen. In dit nieuwe project van het Groningse Usva-videocollectief zien we een heel andere kant van de grote hazenvriend. Op brute wijze maakt hij het Groningse platteland onveilig.

De dis wordt, om 20.30 uur, vervolgd met ZOMBEER (Barend de Voogd en Rob van der Velden, 2008), een goudgele rakker waarvan de nasmaak bitter en bloederig is. De Voogd en van der Velden onthullen de oorsprong van het zombievirus, en dat blijkt voor de alcoholici onder ons een ware natte droom. Na een uitvoerige ronde langs diverse nationale en internationale festivals nu ook te zien in het hoge noorden!

Vervolgens schotelt Rob Camies ons enkele shorts voor, waaronder BLACK PETE. Eerder dan Dick Maas, waarschuwde Camies ons al voor de Goedheiligman en zijn handlangers. Zwarte Piet zwaait met iets heel anders dan zijn roe!

Als smakelijker afsluiter is er het Spaanse SLUGS (Juan Piquer Simón, 1988). In deze eco-horror van de ‘˜kok zonder sterren’ Simón blijken slakken hoger in de voedselketen te staan dan we dachten.

WOOF! is in Groningen al jaren de specialist op het gebied van jaren 70 en 80 Splatter-, Gore-, Sci-Fi-, Sex-, Biker- en Zombiefilms. Iedere eerste zondag van de maand vertoont oprichter Hans Minkes twee films uit zijn omvangrijke VHS collectie.

Cafe Kult
Steentilstraat 36-1
Films starten om 20.00 uur en 22.00 uur
Gratis entree en gratis popcorn

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!