WOLFCHILDREN
WOLFCHILDREN
Nieuws
23 juni 2013

Wolf Children in Melkweg Cinema

WOLFCHILDRENOp 22 en 26 juni kun je in de Melkweg Cinema je hart ophalen aan WOLF CHILDREN. De ontroerende en schitterend getekende anime was dit jaar de winnaar van de Black Tulip Award van het Imagine Filmfestival.

Liefhebbers van de betere Japanse tekenfilm weten dat de Melkweg Cinema regelmatig anime op het grote doek vertoont. Het Animator The Previews seizoen sluit dit jaar af met WOLF CHILDREN van Mamoru Hosada.

Hana ontmoet een jongeman; ze worden verliefd en krijgen kinderen. Dat hij een weerwolf is, neemt ze voor lief. Tot er op een kwade dag een verdronken wolf in de rivier wordt gevonden: haar echtgenoot. Hana blijft achter met twee kinderen en probeert die zo goed mogelijk op te voeden. Dat valt niet mee, want wanneer haar dochtertje zich opwindt, krijgt ze opeens wolvenoortjes, en bij het ravotten bijten de kinderen alles stuk. Om argwanende blikken te ontlopen besluit moeder naar het platteland te verhuizen.

De regisseur van THE GIRL WHO LEAPED THROUGH TIME en SUMMER WARS is terug met een anime vol levensechte personages. Hana is vastbesloten de herinnering aan haar man levend te houden en de kinderen als mens én als wolf op te voeden. Dat zorgt, bij alle grappige momenten, voor een stevig brok in de keel. Niet voor niets één van de favorieten van publiek en jury tijdens Imagine 2013.

Melkweg Cinema 
Lijnbaansgracht 234a 
1017 PH Amsterdam 
 Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!