Wake-The-Dead-Movie-300x464
Wake-The-Dead-Movie-300x464
Nieuws
28 juni 2011

Wake the Dead toch nog in de startblokken

Wake-The-Dead-Movie-300x464Wie verwachtte dat SIXTH SENSE-kindsterretje Haley Joel Osment hetzelfde pad zou kiezen als Macaulay Culkin, het vertederende jochie dat na genrefilmklassieker JACOB’S LADDER en enkele vermakelijke mainstreamkomedies in totaal geflopte comedydrama’s ging spelen (SEX AND BREAKFAST, iemand?), moeten we gelijk geven. Op A.I. ARTIFICIAL INTELLIGENCE na heeft Osment na zijn doorbraak bij M. Night Shyamalan alleen in halfgeslaagde en vooral niet-uitgebrachte producties gestaan. Tot nu toe: hij staat op de rol voor een nieuwe, eigentijdse remake van het Frankensteinverhaal.

In WAKE THE DEAD, release medio 2012, stoft regisseur Jay Russell (LADDER 49, THE WATER HORSE) na een uitgebreide aanloopfase van maar liefst zes jaar het verhaal van Mary Shelley af en plaatst het in de context van twee universiteitsstudenten die experimenteren met het tot leven wekken van de doden.  Haley Joel Osment speelt de student genaamd Victor Frankenstein. Het geheel is gebaseerd op een comic book van Steve Niles, dat de sfeer ademt van duistere gothicverhalen als THE CROW en DARKMAN.

Al lijken Osment  als Victor Frankenstein en Guns n’ Roses-gitarist Slash als producent ons niet bepaald een sleutel tot succes, als allround liefhebbers van de genrefilm zullen we ook WAKE THE DEAD het voordeel van de twijfel geven. Tenminste, tot we de trailer hebben gezien.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!