Nieuws
6 april 2010

Vier keer Pam Grier

Straks, in het kader van het retro-themaprogramma van het Imagine Film Festival kunt u genieten van de blaxploitationspoof BLACK DYNAMITE. Van 8 tot en met 12 april, in de Melkweg Cinema, da real thing. Vier blaxploitationfilms met de goddelijke Pam Grier.

In SN 85 schreven we er al over. Tijdens het Imagine – Amsterdam Fantastic Film Festival wordt de film BLACK DYNAMITE vertoond; een hommage aan de jaren 70 blaxploitationfilm. BLACK DYNAMITE is The Man. De Amsterdamse Melkweg Cinema grijpt het moment aan om de The Queen of Blaxploitation Pam Grier nog eens in de schijnwerpers te zetten.

do 8 & za 10 apr 19.00 uur
JACKIE BROWN (Quentin Tarantino, 1997)
Jackie Brown (Pam Grier) vult haar povere stewardessensalaris aan met het smokkelen van cash voor wapenhandelaar Ordell Robbie. Tarantino doet een cinefiele liefdesverklaring aan Pam.

vr 9 apr 19.00 uur
FOXY BROWN (Jack Hill, 1974)
Foxy Brown (Pam Grier) heeft haar liefde gevonden in een undercover narcotica-inspecteur. Wanneer hij op brute wijze wordt vermoord, zweert ze wraak.

zo 11 apr 19.00 uur
COFFY (Jack Hill, 1973)
Pam Grier’s doorbraak in het voornamelijk door mannen bevolkte blaxploitation genre. Pam is Coffy; verpleegster overdag, wrekende engel ’s nachts. Wanneer Coffy ontdekt dat haar zusje door een dealer aan de drugs is geraakt, maakt zij niet alleen een eind aan zijn miserabele bestaan, maar volgt ze zijn verloederende spoor tot aan de top.

ma 12 apr 19.00 uur
SHEBA BABY (Wiliam Girdler, 1975)
Een gangsterbende gaat in Louisville langs bij de ene winkelier na de andere, met de bedoeling hen zo ver te krijgen dat ze hun zaak voor een prikje van de hand doen. Ze hebben de pech dat ze te maken krijgen met sexy politie-inspecteur Grier.

www.melkweg.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!