cannibal
cannibal
Nieuws
5 juni 2011

Video Nasties!

cannibalFilmhuis Cavia (Amsterdam) en Vera Zienema (Groningen) organiseren vanavond en dinsdagavond 7 juni een speciale filmavond over Video Nasties, de verboden vruchten uit de gloriedagen van de exploitation cinema.

In Schokkend Nieuws #89 schreef Eric van der Woude al over de documentaire VIDEO NASTIES: MORAL PANIC, CENSORSHIP & VIDEOTAPE van Jake West. Vanavond en dinsdagavond kunt u de documentaire zelf bekijken en spreken met de makers.

‘Lekker obsceen’ was de titel boven ons artikel en onze vormgever Gorehound pakte uit met  smerige plaatjes van films als CANNIBAL HOLOCAUST, EVILSPEAK, FOREST OF FEAR en SNUFF. Titels die berucht werden dankzij de Video Recordings Act uit 1984. Die wet stelde de Britse regering onder leiding van ‘IJzeren Dame’ Margaret Thatcher, in staat om strenge filmcensuur toe te passen. Zelfs het in het bezit hebben van een moreel bezwaarlijke titel kon leiden tot gevangenisstraf! De lijst met de 72 titels oefende – uiteraard – al snel een enorme aantrekkingskracht uit op de fans.

Vera Zienema (Groningen) en Filmhuis Cavia (Amsterdam) organiseren een speciale Video Nasties avond. De avond begint met de vertoning van de documentaire en wordt afgesloten met een verrassingsfilm: één van de rotte appels uit de beruchte lijst!

Wordt het een kannibalenfilm? Een obscure Amerikaanse grindhouse productie? Of toch een ruwe parel van een Italiaanse gore-maestro? Marc Morris zal in ieder geval op beide avonden een inleiding verzorgen. Hij is auteur van het boek Art of the Nasty (2009) en producent van de vertoonde documentaire. Ook Jake West, de regisseur, zal aanwezig zijn

Zondag 5 juni
Filmhuis Cavia, Amsterdam
Aanvang: 20:30 uur

Dinsdag 7 juni
Vera Zienema Groningen
Aanvang: 20:00 uur

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!