deadpooldvdcover
deadpooldvdcover
Nieuws
12 juni 2016

Thuisbios, week 23

deadpooldvdcover KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week de zoveelste Marvel origin story, het regiedebuut van Tom Woodruff jr. en een Nederlandse slasher.

Na een valse start met een bijrol in X-MEN ORIGINS: WOLVERINE, verscheen dit jaar dan toch eindelijk de langverwachte film over de grofgebekte, oneliner spuwende, en vierde wand doorbrekende anti-superheld Deadpool/Wade Wilson, wederom gespeeld door Ryan Reynolds. Hoewel geadverteerd als ‘vernieuwend’ is DEADPOOL uiteindelijk de zoveelste origin story van een Marvel-superheld, inclusief alle bijbehorende clichés. Daarnaast is de lawine van lolligheid af en toe vermoeiend maar verder is de film volgens recensent Marjan Westbroek dik in orde. “Het enthousiasme waarmee Reynolds de rol speelt is aanstekelijk. […] De actiescènes zijn mooi in beeld gebracht en het geweld loeihard. Een geweldige scène met een kruipende bad guy en een ijsdweilmachine blijft hangen.” Een vervolg is inmiddels officieel aangekondigd door 20th Century Fox. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 8 juni (Fox).

FIRE CITY: END OF DAYS is het regiedebuut van special effects make-up artiest en monsterontwerper Tom Woodruff jr. In FIRE CITY voeden demonen zich met de ellende van mensen. Als in het appartementengebouw waar demon Autum Vine (Tobias Jelinek) woont de menselijke bewoners zich opeens netjes gaan gedragen, is het afgelopen met alle ellende. Autum moet snel een oplossing bedenken voor het chronisch voedseltekort. FIRE CITY is een lastig film om in te komen, aldus recensent Jasper ten Hoor. “De eerste 20 minuten zijn een warboel [en] iets meer oog voor script en structuur was geen overbodige luxe geweest.” Aan prachtige creature design is er uiteraard geen gebrek. “[Woodruff] is niet bang om al zijn demonen veelvuldig en in vol ornaat te laten zien.” De volledige recensie kan je hier lezen. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 9 juni (Excesso/Première TV).

In Nederlandse slasher SNEEKWEEK worden feestende studenten twee jaar na een uit de hand gelopen ontgroening belaagd door een gemaskerde moordenaar. Is het een wraakactie of gewoon vette pech? “De doorgewinterde horrorfan ziet in SNEEKWEEK waarschijnlijk slechts een vrij clichématige en simplistische slasher”, schreef recensent Jasper ten Hoor, “maar de doelgroep krijgt een vlotte, aardige en soms best spannende thriller voorgeschoteld.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 10 juni (Dutch FilmWorks).

12 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!