the neon demon
the neon demon
Nieuws
6 juli 2016

The Neon Demon prijsvraag!

the neon demon PRIJSVRAAG | Nog een weekje en dan komt THE NEON DEMON van Nicolas Winding Refn uit! De recensie heb je nog van ons tegoed, maar hier is alvast de prijsvraag!

Er zijn maar weinig regisseurs die op dit moment zo’n internationale cultstatus hebben als Nicolas Winding Refn. De Deen maakte in 2011 furore met DRIVE, maar had daarvoor al een zeer eigenzinnige filmografie opgebouwd met o.a. FEAR X, de PUSHER-trilogie, BRONSON en VALHALLA RISING. En nu is er dan THE NEON DEMON, Refns bijdrage aan het genre van de geflipte-vrouwenfilm.  In een interview vertelde Refn dat hij een horrorfilm wilde maken over schoonheid. De setting, een gesloten wereld vol competitieve en kwetsbare vrouwen, doet denken aan SUSPIRIA (Dario Argento, 1977), BLACK SWAN (Darren Aronofsky, 2010) en STARRY EYES (Kevin Kolsch & Dennis Widmyer, 2014), films waarin schoonheid en succes een hoge prijs hebben.

THE NEON DEMON draait vanaf 14 juli in de Nederlandse bioscopen. Om het wachten wat draaglijker te maken geeft Schokkend Nieuws in samenwerking met Cinéart drie Nicolas Winding Refn-prijzenpakketten weg, bestaande uit een THE NEON DEMON T-shirt en de dvd’s van DRIVE en ONLY GOD FORGIVES. Om kans te maken moet je antwoord geven op de volgende vraag: De Deen Nicolas Winding Refn is als regisseur inmiddels internationaal doorgebroken. Dat geldt ook voor een landgenoot die in veel van zijn films een rol heeft. Wat is de naam van deze acteur die recentelijk ook bewezen dat hij een overtuigende kannibalistische psychopaat kan spelen?

Mail je antwoord voor 14 juli naar [email protected] en vergeet niet je naam en adres te vermelden.

6 juli 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!