Nieuws
20 september 2010

Summer Wars nog eenmaal op witte doek

Een van de publiekslievelingen op Imagine 2010 was de Japanse animatiefilm SUMMER WARS. In het eindklassement eindigde de film van Mamoru Hosada fier op vier, met een 8.44 als rapportcijfer. De Melkweg en distributeur Filmfreak brengen SUMMER WARS op 24 september nog één keer op het witte doek.

SUMMER WARS wordt vertoond binnen het programma Animator: The Previews, dat elke laatste vrijdag van de maand plaatsvindt in De Melkweg. Het poppodium en Filmfreak mikken hiermee op een publiek dat elders in het land amper aan zijn trekken komt als het gaat om anime. Animator: The Previews staat telkens in het teken van een nieuwe anime, die kort voor de dvd-release op groot scherm wordt vertoond.

Op vrijdag 24 september is dat de derde feature van regisseur Mamoru Hosada, die zich in 2006 in de kijker speelde met THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME. SUMMER WARS is opnieuw een fantasierijk spektakel, vervat in fijnzinnige computeranimatie. Het zeventienjarige wiskundegenie Kenji maakt tijdens zijn zomervakantie kennis met de familie van zijn vlam Natuski, die bij elkaar is gekomen om de 90ste verjaardig van haar bijzondere oma te vieren. Wat hij nog niet weet, is dat de liefdevolle Jinnouchi-familie een belangrijke rol zal spelen bij het redden van Oz, de cyberwereld die ten onder dreigt te gaan aan het computervirus dat Kenji er per ongeluk heeft losgelaten.

Of u daar warm of koud van wordt? Dat zal vrijdag moeten blijken in de Melkweg. Hier alvast een voorproefje.

Animator: The Previews – SUMMER WARS
Vrijdag 24 september, De Melkweg
Tijd: 19.00 uur
Entree: 6 euro

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!