creepshow-poster
creepshow-poster
Nieuws
8 januari 2013

Stephen King in Cinematek

creepshow-posterOp vrijdag 11 januari vertoont de Brusselse Cinematek twee Stephen King verfilmingen. Reken maar dat ze tussen de vijftigtal adaptaties twee juweeltjes hebben kunnen vinden!

De eerste film is CUJO, met in de hoofdrol Dee ‘de moeder van E.T.’ Wallace. CUJO is gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King en doet qua thematiek een beetje denken aan JAWS . Belangrijk verschil is dat de predator deze keer een hond is, en nog wel een Sint-Bernhard, een dier dat doorgaans bekend staat als een goedaardige lobbes die met een wijnvaatje om z’n nek ingesneeuwde mensen redt. Een meesterlijke zet van Stephen King. Regisseur Lewis Teague had al ervaring met enge grote dieren, want hij regisseerde eerder het zeer vermakelijke ALLIGATOR. In CUJO speelt Dee Wallace met veel overtuiging een moeder die  haar zoontje moet beschermen tegen de aanvallen van de hondsdolle Cujo terwijl ze als ratten in de val zitten in een defecte auto zonder airco en buiten de mussen dood van het dak vallen.

Na CUJO is het de beurt aan CREEPSHOW, waarvoor King het scenario schreef. CREEPSHOW is een hommage aan de horror comics van de jaren ’50 zoals Tales from the Crypt en The Vault of Horror. George A. Romero tekende voor de regie en ging, om het stripgevoel over te brengen, lekker over de top met tekstballonnen, stripkaders, animaties en extreme camerastandpunten. CREEPSHOW is een verzameling van vijf verhalen over een nogal bizarre Vaderdag, een geheimzinnige meteoor, in zeewier gedrapeerde zombies, een monster in een krat en een miljonair met een kakkerlakkenfobie. Tom Savini verzorgde de make-up effecten en Stephen King zelf speelt de hoofdrol in het segment over de meteoor. Instant klassieker!

Naast deze double-bill kan je in de Cinematek t/m 21 februari nog veel meer Stephen King verfilmingen zien, zoals CHILDREN OF THE CORN, THE RUNNING MAN,  THE DEAD ZONE en MISERY. Kijk voor de volledige agenda op de website van Cinematek.

Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

B tot Z @ Cinematek Stephen King: 11 januari
19:00 | CUJO (Lewis Teague, 1983)
21:00 | CREEPSHOW (GEORGE A. ROMERO, 1982)

Stehpen King on Screen: 2 januari t/m 21 februari

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!