spookhuis
spookhuis
Nieuws
22 november 2012

Spookhuis!

spookhuisVan een kasteel met spinnenwebben en stoffige vleermuizen zal een Schokkend Nieuws-lezer niet wakker liggen. Maar wat te denken van het hypermoderne Spookhuis in Groningen binnenkort?

Het Spookhuis, een samenwerkingsproject van videokunstenaarscollectief OneSeconds en kunstenaarscollectief PIPS:lab valt, naar eigen zeggen, de zintuigen multimediaal aan met de allernieuwste technologische snufjes. “Het is een confrontatie met jezelf. Je leert je eigen angsten kennen,” aldus Steije Hallema, één van de initiatiefnemers, onlangs in Het Parool.

Pas na een aantal psychologische tests wordt de bezoeker toegelaten tot Het Spookhuis. Eenmaal binnen, raak je steeds meer gedesoriënteerd. Wat je daar precies meemaakt, en hoe lang je blijft dwalen, hangt helemaal van jezelf af. In het donker worden je angsten geprojecteerd: de angst te verdwalen, achtervolgingswaan, de angst alleen achter te blijven… “Het is een hyperindividuele ervaring.”

{vimeo}37389517{/vimeo}

Het Spookhuis was eerder te zien in Theater Frascati en in Amsterdam Noord. De installatie is binnenkort te bezoeken tijdens Het Jonge Harten Festival in Groningen. Als je durft.

Donderdag 29 november, vanaf 19.00 elk kwartier tot 23:00
Vrijdag 30 november, vanaf 15.00 elk kwartier tot 17:00 en vanaf 19:00 tot 23:00
Zaterdag 1 december, vanaf 15.00 elk kwartier tot 17:00 en vanaf 19:00 tot 23:00

Locatie: De Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen
Kaartverkoop voor Spookhuis gaat via de website. Na het kopen van een kaartje word je in overleg ingedeeld op een tijdstip.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!