Slagschaduw 23
Slagschaduw 23
Nieuws
4 december 2013

Slagschaduw #23

Slagschaduw 23Trillend van de filmkoorts: al teveel gezien, te vaak en in doorwaakte nachten. Schaduwen op de muur. Flakkerende beelden in het achterhoofd. Af en toe haalt de cinefiele junk wel eens een beeld, een scène of zelfs een hele film door elkaar. Columnist Basje Boer doet het opzettelijk. Welke twee films doemen vannacht op in haar delirium?


Koning te rijk

Een man zijgt neer op zijn knieën. ‘Alsjeblieft!’

Tegenover hem zit een man in een makkelijke bureaustoel, de koning te rijk. In zijn hand een pistool. Hij houdt het gericht op de man die tegenover hem knielt, zijn handen gevouwen in een smeekbede: ‘Alsjeblieft!’

De smekende man houdt het niet meer. In een plotselinge beweging laat hij zich vallen op de grond, zijn vingers reikend naar de schoenen van zijn meerdere. De man met het pistool springt op van zijn stoel, walging druipt van zijn gezicht: ‘Sta op.’

Op handen en voeten zit de smekende man, het pistool op zijn achterhoofd gericht. Hij huilt. ‘Vermoord me niet,’ smeekt hij. Het gezicht van de man met het pistool vertrekt in een grimas. ‘Ik ga je niet vermoorden,’ bijt hij. De opluchting bij de man op de grond is van korte duur. De man met het pistool gebaart naar zijn tweede man, die al die tijd schuin achter hem stond.
 
‘Nee! Nee!’ schreeuwt de man op de grond nog. Maar het is te laat: twee schoten in zijn borst en het is voorbij. Zijn moordenaar kauwt rustig door op zijn stuk kauwgom.

De man met het pistool, de koning te rijk, zakt weer weg in zijn stoel. Aan de andere kant van de tafel zit nog een man, hoofdschuddend. ‘Hij had het kunnen verwachten,’ zegt hij over de man die dood op de vloer ligt. ‘Maar jij dan?’ vraagt de man die nog altijd het pistool in zijn hand heeft, gericht op de man tegenover hem.

‘Weet je wat mijn hobby is?’ vraagt de man met het pistool. Hij staat op uit zijn stoel. ‘Honkbal,’ zegt hij en ter illustratie haalt hij een honkbalknuppel tevoorschijn. Voor de man kan reageren, heeft hij de knuppel al opgeheven. Het hout raakt zijn hoofd, opnieuw en opnieuw en opnieuw.

De man, de koning te rijk, heeft zijn punt gemaakt. Voorover op de tafel ligt de dode man, een aureool van bloed rond zijn hoofd.

Om welke twee films gaat het hier? Mail je antwoord naar: info@schokkendnieuws.nl. De oplossing geeft Basje Boer rond 1 februari. Heb je één of beide antwoorden goed dat stijg je in ons algemeen klassementMeer puzzelen? Bekijk hier alle vorige afleveringen van Slagschaduw.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!