Nieuws
15 december 2008

Silent Night, Deadly Night

Op zondag 28 december vertoont Filmhuis Cavia de perfecte film om de zoete nasmaak van de kerstperiode weg te spoelen: SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT uit 1984.

Filmhuis Cavia biedt iedere laatste zondag van de maand onderdak aan Straight to Video, een thema-avond die de gloriedagen van de videotheek doet herleven. Trefwoorden: horror, cult, trash en exploitation uit de jaren ’70 en ’80. Voor u geselecteerd door Schokkend Nieuws-redacteur Eric van der Woude.

De roemruchte horrorfilm SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT draait om Billy, een verlegen jongeman die getraumatiseerd is door de moord op zijn ouders door een als kerstman verklede overvaller. Wanneer hij op kerstavond door zijn baas gedwongen wordt om een kerstmannenpak aan te trekken, draait hij door en slaat – verkleed als Santa! – aan het moorden.

SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT haalde zich door de portrettering van de kerstman als bijlmoordenaar de woede van talloze Amerikaanse ouders op de hals en dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de solide cultstatus die deze sleazy slasher inmiddels geniet.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!