angel
angel
Nieuws
25 juni 2013

Psychoten op de Sunset Strip

angel Deed Imagine dit jaar een boekje open over psychotische vrouwen, de Cinematek in Brussel richt vrijdag 28 juni de kijker op het gestoorde geteisem dat de Sunset Strip als jachtterrein uitkoos.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, gialli, slashers, blaxploitation en andere films ‘met een hoek af’. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani. De films op 28 juni zijn Nederlands ondertiteld.

Allereerst valt er te genieten van ANGEL (Robert Vincent O’Neill, 1984). De vijftienjarige Molly is een voorbeeldige studente, maar zodra de zon ondergaat verdient ze haar geld als straathoertje op de Sunset Strip. Helaas heeft een seriemoordenaar het op de prostituees gemunt…

In VICE SQUAD (Gary Sherman, 1982) probeert de politie een gewelddadige pooier in te rekenen voor moord en krijgt daarbij hulp van een jonge straatprostituee. De rollen worden echter omgedraaid wanneer de bruut weet te ontsnappen. Met Wings Hauser als het moordende stuk verdriet met de veelzeggende naam Ramrod.


Tweemaal jaren-tachtig sleaze, of zoals het in de fantastische trailer van VICE SQUAD heet: ‘Hollywood… The Dream… and the Nightmare…’

29 maart
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

25 juni 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!