Nieuws
16 november 2009

Premières

In de afgelopen weken gingen maar liefst twee Nederlandse Nederhorrorproducties in première. Op 7 november werd THE BLUE HORSE voor het eerst aan publiek vertoond. Op 13 november kwam FRISIAN TERROR daar nog overheen.

Schokkend Nieuws interviewde de makers van de low budget psychodramathriller THE BLUE HORSE reeds in de winter van 2008. De film is nu dus eindelijk klaar. Debuterend regisseur Roald van der Laan leidde de film op 7 november jl. in voor een volle zaal tijdens het SCENECS Filmfestival te Amersfoort.

THE BLUE HORSE draait om de jonge Natalie, die na een verkeersongeluk verlamd is geraakt. Clown Mr. Coco komt haar dagelijks opvrolijken. Maar wanneer de clown het meisje opbiecht ooit een moord te hebben gepleegd, neemt het verhaal een schokkende wending. Natalie kent ook nog iemand die ze graag om zeep zou helpen… Minstens even schokkend zijn de innerlijke demonen waarmee haar vader Joseph kampt.

Veel minder serieus van toon is FRISIAN TERROR. Bart van Dekken (VLEESDAG) leverde op 13 november, in Drachten, zijn eerste lange satirische horrorfilm af. FRISIAN TERROR gaat over een gestoorde sekteleider die met zijn inteeltfamilie en volgelingen dood en verderf zaait op een verlaten industrieterrein in de Kollumerwaard. De sekte aanbidt de Friese koning Sigurd die in de middeleeuwen een schrikbewind voerde. Special effects diva’s Kaya Kolodziejczyk en Suzie Terror hielpen bij de slotscène, een cameo van Jan ‘Mr. Horror’ Doense als onfortuinlijke filmcriticus.

THE BLUE HORSE kunt u nog zien tijdens een van de exclusieve vertoningen in Filmcentrum Broet in Eindhoven op zaterdag 28 november, zaterdag 12 december en zaterdag 19 december. www.broet.nl. FRISIAN TERROR zal ongetwijfeld tijdens festivals opduiken, wanneer u er het minst op bedacht bent. Officiële website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!