Nieuws
18 mei 2009

Nachtkino: Viva

Zaterdag 23 mei kunt u genieten van de prachtige kleuren, kostuums en avontuurtjes van VIVA, tijdens de Nachtkino in Kriterion.

Het Amsterdamse filmhuis Kriterion organiseert in samenwerking met The Amsterdam Weekly en drie Amsterdamse filmfestivals iedere zaterdagnacht de Nachtkino. De nacht moet dan wijken voor cult; erotica van het Rated X Filmfestival; de beste films van Balkan Snapshots en de bijzondere films van het animatiefilmfestival KLIK!. De films worden voorafgegaan door een korte inleiding, een DJ, een VJ of een ander speciaal event.

Komende zaterdag 23 mei, kunt u kijken naar VIVA (VS 2007), de hilarische ode aan / parodie op de seksuele moraal van de jaren ’70. Anne Biller schreef, regisseerde, kostumeerde en ontwierp zelf de sets voor haar sekskomedie. Ze verwisselt als hoofdrolspeelster ondertussen meer Op-art jurkjes dan u kunt bevatten. De film belandde op het jaarlijstje van SN-redacteur Barend de Voogd: ‘Anna Biller is de meest eigenzinnige filmmaakster van het jaar. Een kleurexplosie op 35 mm. Retro tot op het bot, maar wat een genot.’

Gaat dat zien! Of kom anders de week erna. Op 30 mei presenteert The Amsterdam Weekly DOBERMANN (Jan Kounen, 1997)

Kriterion
Roetersstraat 170, Amsterdam
Meer informatie

18 mei 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!