Imagine
Imagine
Nieuws
21 februari 2019

Imagine 2019

IMagine EVENT | Zet in je agenda! Van woensdag 10 t/m zaterdag 20 april is er op het Imagine Film Festival weer van alles te beleven op het gebied van horror-, sciencefiction- en fantasyfilms. Dit jaar niet één, maar vier themaprogramma’s!

De (alweer) 35e editie van Imagine vindt plaats in EYE, Amsterdam-Noord, en er zijn maar liefst 50 lange en 35 korte films te zien. Het beste van wat de fantastische cinema de afgelopen twaalf maanden te bieden had en veel mooie, nieuwe ontdekkingen. Daarnaast zijn er masterclasses, workshops en lezingen in één van de vier themaprogramma’s.

Zo is er Let’s Talk About Sects, een themaprogramma dat ingaat op beruchte sekteleiders als Charles Manson en Jim Jones, en de blijvende invloed die sektes gehad hebben op de (Amerikaanse) film. Ontsnap je liever dan je aan te sluiten? Dompel je dan onder in het Virtual Reality-programma. In het kader van New Stories in Gaming and VR ontvangt het festival internationale gasten en laat je kennismaken met de leukste VR-games en demo’s. Natuurlijk wordt er ook dit jaar weer een VR-award uitgereikt aan de beste VR-experience. 

Ben je meer van de sciencefiction, dan is het wetenschapsprogramma Things to come een goede optie. Er wordt gekeken naar onderwerpen die de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen haalden: het reizen naar Mars, genetische manipulatie en superhelden. De Ierse ‘Superhelden-wetenschapper’ Barry Fitzgerald komt langs.  Hij zal vertellen welke superkrachten vandaag de dag al realiseerbaar zijn. 

Nog nooit op Imagine geweest? Hier is een impressie van vorig jaar:


En dan is er dit jaar nog het spannende late-nightprogramma Slash-O-Rama, waar je volop kunt genieten van bloederige klassiekers uit de jaren 80. We mogen nog niet verklappen wie, maar we hebben uit betrouwbare bron dat er een heel bijzondere eregast en SN favorite op bezoek komt. Wie, dat blijft dus nog even geheim. Imagine maakt de altijd goed gevulde gastenlijst in de komende weken bekend.

Ook niet onbelangrijk: Schokkend Nieuws verzorgt dit jaar een filmquiz op Imagine, barstensvol moeilijke vragen en mooie prijzen. Ben jij een echte filmkenner en wil jij de eer opstrijken? Doe dan ook mee!

Datum genoteerd? Zet dan ook even de website onder je favorites voor de laatste updates!

Imagine Film Festival
10 t/m 20 april 2019
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

21 februari 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!