HHS
HHS
Nieuws
19 september 2015

Halloween Horror Show 2015

HHS EVENT | Schokkend Nieuws mag de vierde film bekend maken van de Halloween Horror Show 2015. Een hele nacht lang, de nacht van 31 oktober op 1 november, de gruwelijkste nieuwe horrorfilms in meer dan dertig bioscopen in Nederland!

Jan ‘Mr. Horror’ Doense opent zijn Halloween Horror Show dit jaar met een toepasselijke verzamelfilm, waarin onder meer een Boogeyman zó dol blijkt op snoepjes, dat hij ze uit je maag komt rukken! TALES OF HALLOWEEN (2015): tien films van elk tien minuten, geregisseerd door jonge horrorregisseurs als Darren Lynn Bousman, Neil Marshall en Lucky McKee. Let ook op de vele cameo’s van horroriconen als John Landis, Joe Dante en Stuart Gordon.

Gevolgd door old school horror in THE HALLOW (Corin Hardy, 2015). Adam is met vrouw Clare en baby Finn verhuisd van het drukke Londen naar het Ierse platteland. Hij doet daar onderzoek naar de mogelijkheden om het gebied te ontbossen. Niet iedereen is blij met de bomenkap, vooral niet de mythische monsters die in het bos leven…. THE HALLOW bouwt behoedzaam spanning op en gaat dan helemaal los met bloederige practical effects en gruwelijk monsterdesign.

De derde film maken we nu bekend: SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE (Christopher Landon, 2015). Zombies! Zombie-strippers! Zombie-kat! Zombie-akela! Drie jonge en oversekste padvinders hebben, om dat alles te overleven, wel wat meer nodig dan een basiskennis van trompetsteek, platte knoop en mastworp.

De nacht eindigt met CHERRY TREE, een film waarvan Doense’s eigen House of Netherhorror coproducent is. CHERRY TREE vertelt het verhaal van de Ierse Faith die haar zieke vader probeert te redden door een deal te sluiten met de leidster van een heksenkring. David Keating regisseerde eerder WAKE WOOD (2010) en weet dus raad met Angelsaksisch pagan occultisme.

De Halloween Horror Show 2015 heeft een fraaie trailer, die je hieronder vindt. Maar eerst: waar kun je al dit moois gaan zien? Hier is de voorlopige lijst:

Alphen
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Eindhoven
Heerhugowaard
Hilversum
Hoogeveen
Hoorn
Purmerend
Rotterdam
Tilburg
Vlaardingen

Meer info: www.horrorshow.nl

19 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!