LA SCONOSCIUTA 1
LA SCONOSCIUTA 1
Nieuws
6 december 2011

Eurothrillers in Cinema Egzotik

LA SCONOSCIUTA 1Op alweer de laatste Cinema Egzotik filmavond van dit jaar presenteren regisseur en SN-columnist Martin Koolhoven en filmkenner en SN-redactielid Ronald Simons aanstaande donderdag 8 december twee euro-thrillers op 35 mm. Plaats van delict is zoals altijd De Balie te Amsterdam.

Op alweer de laatste Cinema Egzotik filmavond van dit jaar presenteren regisseur en SN-columnist Martin Koolhoven en filmkenner en SN-redactielid Ronald Simons aanstaande donderdag 8 december twee euro-thrillers op 35 mm. Plaats van delict is zoals altijd De Balie te Amsterdam, waar om 20:00 de aftrap zal worden gegeven met een inleiding van Koolhoven en de vertoning van HARRY, UN AMI QUI VOUS VEUT DU BIEN uit 2000 van Dominik Moll. Na een korte pauze volgt dan de film LA SCONOSCIUTA uit 2006 van de Italiaanse meester Giuseppe Tornatore. Tickets kosten acht euro en kunnen worden gereserveerd via de website van De Balie.

HARRY, UN AMI QUI VOUS VEUT DU BIEN is een Franse thriller over Harry, een doodvriendelijke man. Hij zegt in Michel een oude schoolkameraad te herkennen binnen korte tijd praten Harry en zijn vriendin zich naar binnen in het gezinsleven van Michel. Langzaam maar zeker dringt de vraag zich op hoe Michel weer van Harry afkomt. Met Laurent Lucas, Sergi López en Mathilde Seigner. Speelduur: 117 minuten.

Ook in de tweede film van de avond, LA SCONOSCIUTA, dringt een vreemdeling binnen in de veilige omgeving van een gezin. Dit keer is de indringer een Oekraïense vrouw, die tijdens de geleidelijke onthulling van haar eigen trauma’s ook die van het gezin openbaart. Met Kseniya Rappoport, Michele Placido en Claudia Gerini. Speelduur: 118 minuten.  
 
Cinema Egzotik   
Datum: Donderdag 8 december
Aanvang: 20:00
Entree: 8 euro

Info: http://thecultcorner.com/cinema-egzotik

Tickets: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=385375

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!