elfia
elfia
Nieuws
14 april 2014

Elf Fantasy Fair

elfiaVoor een vrolijk en vooral kleurrijk Pasen kun je dit jaar maar liefst drie dagen lang ronddwalen door sprookjesland Elfia. Het thema van dit jaar:: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel.

De Elf Fantasy Fair (EFF) vindt plaats op 19, 20 en 21 april, op de gronden van kasteel De Haar in Haarzuilens, bij Utrecht. Het evenement trekt jaarlijks tegen  de 23.000 bezoekers, van wie ongeveer tweederde is uitgedost als elf, orc, vampier, zombie, steampunk- of mangafiguur.

Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor deze editie, waarin vier ridders vanuit heel Europa zullen strijden in een steekspel te paard. Verder behelst het uitgebreide programma o.a. lezingen over Koning Arthur, een Middeleeuws circus, lessen zwaardvechten, vuurspuwen en workshops boogschieten onder leiding van de Haagse Schutters. Zoals elk jaar zijn er weer allerlei kraampjes, verhalenvertellers, theatervoorstellingen, veel (folk)muziek en een groots geënsceneerde veldslag. Bezoek ook de tien meter lange vikingschip-replica. Er is kans dat je daar Darth Vader met een leger norse Stormtroopers tegen het houterige lijf loopt.

Voor het eerst in Nederland zal er tijdens de EFF een officieel Zwerkbal-toernooi plaatsvinden. Deze sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, wordt gespeeld door muggle studenten uit de VS, Engeland en Australië. Uitkijken voor rondvliegende bludgers dus, en voor mensen met bezemstelen tussen hun benen. Je kunt je nog inschrijven om mee te doen!

Maar dit is niet het enige Hogwartsiaanse aan de EFF: op zaterdag- en zondagochtend boemelt een stoomtrein uit het Nederlandse Museumstoomdepot van Valkenburg naar Elfia, via Maastricht, Roermond, Eindhoven en Den Bosch. ’s Avonds rijdt de trein weer terug. Tijdens de reis stopt de locomotief één keer om water en kolen te ‘tanken’. Er zijn maar 486 tickets verkrijgbaar voor de Elfia Express, dus wees er snel bij (alleen online, alleen retour). Voor dienstregeling en ticketprijzen:

Elf Fantasy Fair 2014
19, 20 én 21 april 2014
Kasteel de Haar, Haarzuilens

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!