watch-straw-dogs-online-250x375
watch-straw-dogs-online-250x375
Nieuws
8 april 2012

Deze week op dvd en blu-ray

watch-straw-dogs-online-250x375Het was een rustig weekje voor wat betreft nieuwe genrereleases op dvd en blu-ray. Er verscheen slechts één interessante titel; de remake van een klassieker uit 1971.

Peckinpah’s verfilming van het boek The Siege of the Trencher’s Farm van Gordan Williams zorgde begin jaren zeventig voor nogal wat opschudding. STRAW DOGS is een rauwe en grimmige film waarin Peckinpah niet onder stoel of banken steekt dat hij gelooft dat geweld een aangeboren instinct is.

STRAW DOGS van Rod Lurie put geen nieuwe interpretatie uit het boek van Williams, maar is een remake van de film van Peckinpah . Volgens recensent Hans Dewijngaert lukt het Lurie niet het origineel te evenaren of te overtreffen. “STRAW DOGS 2011 zit zo strak in de dwangbuis van de versie van 1971 dat de strijd bij voorbaat verloren is. […] Slechts af en toe slaat Lurie andere paden in, maar met nieuwe invalshoeken of ideeën komt hij niet.” De film is braver en optimistischer dan zijn voorbeeld en “ook visueel is de remake minder hoekig, minder rafelig.” Kortom, “Met de zegen van Lurie: bekijk het origineel.”

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!