a-horrible-way-to-die
a-horrible-way-to-die
Nieuws
5 februari 2012

Deze week op dvd en blu-ray

a-horrible-way-to-dieNa twee weken waarin we getrakteerd werden op maar liefst elf nieuwe dvd’s, was het de afgelopen week vrij rustig. Er verschenen slechts twee genrereleases die de moeite waard zijn.

BATTLE GIRLS VS. YAKUZA is een Japanse splatterfilm met in de hoofdrol Asami, een pornoster die al eerder met het bijltje hakte in MACHINE GIRL en ROBO-GEISHA. Het verhaal? De titel zegt het eigenlijk allemaal. What you read, is what you get. Toch wordt het magere verhaaltje ‘samenhangend verteld’, schrijft Lieuwe van Albada, en dat is niet altijd het geval in dit soort films. Alleen jammer dat regisseur Kazushi Nakadaira geen keuze lijkt ’te kunnen maken tussen een serieuze actiefilm en een spletterfeest. Gelukkig barst in de laatste twintig minuten de geweldsorgie eindelijk echt los. Na een welgemeend ‘Yakuza hunters, val aan!’ mogen de als een soort gothic-cowgirls geklede Battlegirls er op los.’

A HORRIBLE WAY TO DIE is ook al zo’n veelbelovende titel. Deze tweede film van regisseur Adam Wingard (POP SKULL) heeft twee verhaallijnen; Sarah die haar leven weer probeert op te pakken en tijdens een bijeenkomst van de AA de onopvallende Kevin leert kennen, en seriemoordenaar Garrick die tijdens een gevangenentransport weet te ontsnappen en zijn oude hobby weer oppakt. In de laatste vijftien minuten komen de verhaallijnen op een horrible way bij elkaar. Geen gezellige film dus, maar een regelrechte feel bad movie, volgens Roel Haanen. De volledige recensie kan je lezen in Schokkend Nieuws #94 die vanaf 9 februari in de winkel ligt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!