dear-mr-gacy-284x399
dear-mr-gacy-284x399
Nieuws
23 juli 2011

Deze week op dvd en blu-ray

dear-mr-gacy-284x399Twee releases, ondermeer, van het After Dark Originals label. Helaas lijkt het erop dat juist de originaliteit het daarin een beetje laat afweten. Twee andere titels deze week maken dat weer goed.

Hans Dewijngaert recenseerde gisteren SECONDS APART en vond dat de film een nieuw, fris idee miste. De andere After Dark Original, PROWL, bespreken we binnenkort. Het verhaal klinkt erg bekend – tieners met panne die een lift accepteren van een mysterieuze vreemdeling – maar misschien zorgt een spannende regie voor verrassingen.

Want laten we niet te snel oordelen. Van THE ADJUSTMENT BUREAU werd ook gezegd dat de film teveel op INCEPTION leek. Ten onrechte, schreef Hans, want de film die gebaseerd is op een kort verhaal van Philip K. Dick kan heel goed op zichzelf staan.

Trouwens, met de RAMPAGE van gisteren in Noorwegen in het achterhoofd: wie verlangt er eigenlijk nog naar de originals?

Dat is ook de vraag die je je kunt stellen bij het op feiten gebaseerde DEAR MR. GACY. In de volgende editie van Schokkend Nieuws (in de eerste week van augustus in de winkel) lees je de recensie. Wat de ambitieuze student Jason Moss bezielde om brieven te schrijven aan, en de vriendschap te zoeken van seriemoordenaar John Wayne Gacy (in de film sterk vertolkt door William Forsythe), blijft ons nog steeds een raadsel.

We hebben die creeps liever ver weg van ons, in het rijk der fantasie.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!