Nieuws
11 augustus 2009

De Blair Witch keert terug!

Eduardo Sánchez en Daniel Myrick, de makers van THE BLAIR WITCH PROJECT uit 1999, werken aan een vervolg. Zo onthulden ze in een groot interview met Schokkend Nieuws.

Alle media berichtten vandaag, naar aanleiding van een BBC-interview, over de plannen voor een nieuwe BLAIR WITCH. Filmmagazine Schokkend Nieuws had het bericht al eerder vernomen… van Eduardo Sánchez en Daniel Myrick zelf! Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat THE BLAIR WITCH PROJECT de bioscopen veroverde, en Schokkend Nieuws #83 – begin september in de boekhandels – viert het met een uitgebreide terugblik op de film, de hype en een interview met de makers.

In het vier pagina’s tellende interview vertellen Eduardo Sánchez en Daniel Myrick over het onverwachte succes, de mysterieuze website, het gebruik van fake found footage en over de onvermijdelijke vervolgfilms. Aan de eerste sequel, BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2 (Joe Berlinger, 1998), werkten ze niet mee. Hun idee voor een prequel, gesitueerd in de achttiende eeuw, kwam niet van de grond. Sindsdien is het stil rond de heks uit Burkittsville en werkten ze, onafhankelijk van elkaar, aan andere films.

Maar de Stickman lokt weer. Sanchez in Schokkend Nieuws: ‘Sinds kort hebben we een goed idee voor een vervolg! Het speelt vijftien jaar na de verdwijning van Josh, Heather en Mike en daar zal de film ook over gaan. Voor ons was altijd de vraag: hoe maak je een nieuwe BLAIR WITCH zonder de fans teleur te stellen? We wilden in elk geval geen nepdocumentaire meer maken. Dat konden we niet herhalen. De uitdaging is om een gewone speelfilm te maken en still fuck with people again.

Schokkend Nieuws #83, met naast de grote Blair Witch special ook aandacht voor Mike ‘Flash Gordon’ Hodges, Bruce ‘Evil Dead’ Campbell, een terugblik op de Comic Con 2009, Sky Crawlers en veel meer, ligt rond 10 september in de winkels. Het blad is ook te bestellen via www.schokkendnieuws.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!