dawn
dawn
Nieuws
5 augustus 2011

Dawn of the Dead op het grote scherm

dawn De zombieklassieker DAWN OF THE DEAD is deze vrijdag, 5 augustus, op het witte doek te bewonderen in filmtheater De Uitkijk. Het Amsterdamse filmtheater vertoont de film uit 1978 vanaf 23:00 uur.

DAWN OF THE DEAD, door SN’s Bart Oosterhoorn destijds mooi omschreven als combinatie van sociale persiflage en splatterfilm, draait in het kader van Café Cineville. Tijdens deze wekelijkse late night filmavond kan men filmklassiekers aanschouwen onder het genot van een drankje, voor een gereduceerde prijs.

Café Cineville vertoont zoveel mogelijk vanaf 35mm, maar bij DAWN OF THE DEAD was dat helaas niet mogelijk. De film zal vanaf Blu-ray worden gespeeld. Het gaat overigens om de Amerikaanse versie van George A. Romero. Dario Argento maakte een Europese montage mét muziek van Goblin. Wie van de twee de betere versie maakte, is nog altijd een discussiepunt onder fans. 

Overigens zal De Uitkijk op korte termijn meer horrorklassiekers vertonen. Ook AMERICAN PSYCHO, SCREAM en THE EXORCIST staan nog op het programma. Houd onze website dus in de gaten!

Vrijdag 5 augustus
De Uitkijk
Prinsengracht 452
Website

5 augustus 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!