ComicCon_300x200
ComicCon_300x200
Nieuws
10 augustus 2011

Comic-Con 2011: Goed nieuws voor Carice

ComicCon_300x200‘Waar in Hall H de rijen reuze meevielen, was het een stormloop bij Ballroom 20, dat zich voornamelijk op televisie richt. Voor Game of Thrones, dit jaar voor het eerst op Comic-Con, stonden 7.000 mensen in de rij voor een zaal met ruimte voor 4.250, die op dat moment al vol zat. Voor The Walking Dead stonden er 9.000 in de rij. De ondoden trokken dit jaar meer bezoekers dan Spielberg en Jackson.’  Yfke van Berckelaer was voor Schokkend Nieuws op de Comic-Con, van 21 tot 24 juli in San Siego.  Vierde en laatste aflevering.

Aflevering 4.  Goed nieuws voor Carice

Game of Thrones verscheen dit jaar in Amerika op de buis en was meteen een gigantisch succes. Kosten noch moeite lijken te zijn gespaard om de gelijknamige fantasy-boeken te verfilmen. De serie bewijst dat televisie zeker niet meer voor film onderdoet als het aankomt op inhoud, uitwerking en populariteit. Als we het panel mogen geloven, wordt seizoen 2 nog grootser met draken, wolven en epische veldslagen. Goed nieuws voor Carice van Houten die net gecast is in een cruciale rol in het tweede seizoen.

Hoewel Frank Darabont inmiddels niet langer de show runner is van The Walking Dead, was hij nog wel op Comic-Con. In seizoen 1 (lees ook de recensie in  Schokkend Nieuws #91) zagen we hoe een groep mensen probeert te overleven nadat de apocalypse heeft toegeslagen. Tijdens de presentatie werd het publiek verrast met een lange trailer van wat nu al een geweldig tweede seizoen belooft te worden. Over de gruwelijke (en prachtige!) zombies vertelde make-up artist Greg Nicotero dat ze natuurlijk geïnspireerd zijn op de zombies in de gelijknamige graphic novel. De makers hebben gezocht naar magere acteurs om duidelijk over te brengen hoe hongerig, en dus ook gevaarlijk, de zombies zijn. Ook verklapte Nicotero dat in Atlanta (waar de serie wordt opgenomen) een heuse zombieschool staat, waar ze de figuranten lesgaven. Seizoen 2 gaat in de VS in oktober van start.

Tijdens het Spartacus: Vengeance panel werden de fans voorgesteld aan de nieuwe hoofdrolspeler, Liam McIntyre. Acteur Andy Whitfield, die in seizoen 1 de rol van Spartacus vertolkte, kon deze wegens ziekte niet meer hervatten. Gelukkig stemde hij wel in met de keuze voor McIntyre. Ook zijn tegenspelers hadden enkel lovende woorden voor de nieuwe Spartacus. De charmante acteur wist het publiek snel op zijn hand te krijgen. De trailer voor het aankomende seizoen belooft nog grotere gevechten, nu de karakters niet meer aan de ludus gebonden zijn. Zoals producent Steven S. DeKnight het verwoordde ‘We take the historical story and add blood and nudity’.

Net zoals alles op Comic-Con werd ook deze uitspraak onder luid gejuich ontvangen. Het belooft een mooi film- en televisiejaar te worden!

(Foto’s: Micah Baskir)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!