Rolling Thunder poster
Rolling Thunder poster
Nieuws
24 januari 2017

Cinematek: Vigilantes

Rolling Thunder poster  EVENT | Vrijdag 27 januari aanstaande staat er een dodelijke double-bill op het programma in de Cinematek te Brussel. Het thema? Vigilantes.

De vigilante film is een van de meest controversiële subgenres, met helden die het (snel)recht in eigen handen nemen. Het Brusselse Cinematek presenteert vrijdag twee klassiekers uit dit genre.

Met Quentin Tarantino als grote fan, geldt ROLLING THUNDER als een van de bekendste vertegenwoordigers van het genre. Het is een soort ‘Taxi Driver bis’ en deelt met die laatste ook scenarist Paul Schrader. De regie is echter niet van Scorsese, maar John Flynn die later ook films met Stallone en Seagal zou regisseren…

DUPONT LAJOIE vormt het ideologisch contrapunt van het genre: het gebruikt de vigilante film nu net om het latente racisme van de Franse samenleving van de jaren zeventig aan de kaak te stellen. De controversiële film creëerde een groot schandaal bij release en bezorgde Jean Carmet de rol van zijn leven – en Isabelle Huppert (ELLE) een van haar eerste rollen.

Rolling Thunder begint om 19:00 uur, Dupont Lajoie om 21:00 uur. Kaartjes kosten €4,- per double-bill. Voor meer info: www.cinematek.be of www.offscreen.be.

24 januari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!