the-fury
the-fury
Nieuws
24 februari 2014

Cinematek: Telekinesis

the-furyAls je je heel hard concentreert komt het naar je toe. Niet? Dan zal je op 28 februari toch echt zélf naar de Cinematek in Brussel moeten voor een lekkere telekinesis-dubbelbill.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, gialli, slashers, blaxploitation en andere films ‘met een hoek af’. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani. De films op 28 februari zijn Nederlands ondertiteld.

Brian De Palma had er na CARRIE (1976) duidelijk nog niet genoeg van. In THE FURY (1978) draait het om een jongetje met telekinetische talenten, en het gaat ditmaal wat verder dan gegooi met messen, dichtslaande deuren en brandstichting.  Ex-CIA agent Kirk Douglas achtervolgt de ontvoerder van zijn zoon, een voormalige collega (John Cassavetes) die de begaafde jongen wil gebruiken voor paranormale oorlogsvoering!

Nóg verder gaat het in THE VISITOR / STRIDULUM (Guilo Paradisi, 1978). De ziel van een jong meisje met telekinetische gaven wordt de trofee in een gevecht tussen de krachten van God en de Duivel in deze Italiaanse rip-off van zowat alle horror en sciencefiction kassuccessen van de jaren zeventig.

Een dubbelbullsh… eh, dubbelbill die je hoofd zal doen tollen!

28 februari
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!