Nieuws
15 juli 2009

Chris Cunningham komt

Videokunstenaar en regisseur Chris Cunningham, bekend van zijn videoclips voor Aphex Twin, Björk en Madonna, treedt zaterdag 18 juli op in Amsterdam.

Cunningham komt in het kader van het meerdaagse dance-evenement 5 Days Off dat op 15 juli van start gaat. Het festival, dat ruime aandacht besteedt aan elektronische muziek, beeldkunst, video en design is een natuurlijke omgeving voor de Engelse multimedia artiest.

De freaky clips die hij maakte voor Aphex Twin leverden hem al een trouwe schare fans op, net als zijn korte film RUBBER JOHNNY (2005), die u hierboven kunt bewonderen. Cunningham’s heftige, nihilistische stijl wordt alom geroemd en maakt van hem één van de meest toonaangevende audiovisuele kunstenaars van de afgelopen jaren. Maar laten we ook niet vergeten dat hij de special effects deed voor een aantal gekoesterde horror- en sciencefictionfilms: NIGHTBREED, HARDWARE, ALIEN3, ALIEN: RESURRECTION, ARTIFICIAL INTELLIGENCE: AI…

Cunningham, die als kluizenaar te boek staat, treedt niet vaak op. In de Rabozaal van de Amsterdamse Melkweg zal hij op 18 juli een unieke audiovisuele liveshow geven. De performance bestaat uit een combinatie van gloednieuw materiaal, remixen en origineel materiaal . Film en muziek worden op een dynamische manier live gemixt, waarbij het visuele eindresultaat op drie enorme schermen wordt vertoond. De show wordt voorafgegaan door de audiovisuele voorstelling ‘Rheo’ van de Japanse kunstenaar Ryoichi Kurokawa.

5 Days Off – Chris Cunningham
Zaterdag 18 juli
Melkweg Amsterdam
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 16 euro (excl. servicekosten)
Meer info over het optreden en 5 Days Off vindt u hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!